Setkání se Sekáčem

recenze

Trojhra (2017) / HanaBourková
Trojhra

Romány Blanky Hoškové jsou žádané u mužů, kupte si její román i Vy. Trojhra, to je inspirující název od úžasné profesionálky Blanky Hoškové.

Spisovatelka nás ve své novince seznamuje s Aničkou, sebevědomou Kamilou a milencem obou žen. Hrdinky v příbězích žijí z nahodilých situací a denních prožitků, jejich život řídí jiné osoby či osudy.

Jedná se o skutečný spisovatelčin pohled na život současných žen, neví jak dál žít svůj život. Nechat se zotročit, být služkou i v intimní oblasti, nevědět si rady sama ze sebou? Mozek pracuje, síla těla chřadne, myšlenky jsou zrádné, ovládající moc druhé osoby hrne na život žen neskutečné nároky.

Příběh Aničky, která si hlavně musí začít věřit sama sobě, podléhá partnerovi, její život rozplétá až poslední šance. Je to milenec Sekáč Lancelot. Co jí poradí? Jak si oživit manželství? Jak se zprostit nezávislosti na druhé osobě? Dokáže Anička zvládnout svůj život, přesvědčit manžela ve svých názorech a jednáních?

V jednom časovém období se také setkáváme se sebejistou slečnou Kamilou. Tato žena o sobě hodně přemýšlí, neumí si nastavit svojí pevnou životní cestu. Jedno ví, že mít velkou rodinu je potěšující ale i vyčerpávající, zdrcující, vede k cestě utrpení po boku svého manžela. Její moc je v rukou velkého znalce žen, Sekáče, citově zničující celé své okolí.
Kamila chce být ve všem nejlepší, dokonalost je její přednost. Nastavuje překážky ostatním lidem. Nalinkovala si svůj život bez překážek a bez předsudků. Jde si za svým cílem, nejdůležitějším v jejím životě.

Kniha Blanky Hoškové je četba na zamyšlení. Jedná se o psychologické pohledy žen trpící svojí životní nejistotou a odkazem na jiné osoby. Spisovatelka ve svém díle poukazuje na nesnadný život svobodné i vdané ženy, ukazuje řešení běžných problémů. Máme sebevědomí dost velké? Ovládají nás vyšší síly? Jak se z toho všeho vymanit? Hrdinky příběhů běží dlouhou trať, zvládnou sami sebe? To nám sdělí vynikající spisovatelka Blanka Hošková ve svém novém díle Trojhra.
Hodnotím na 92 %.

Trojhra Trojhra Blanka Hošková

Patříte mezi ty, které vyhrály v loterii a na první dobrou si našly životního partnera, se kterým prožívají spokojený a plnohodnotný partnerský život, anebo jste vybíraly tak dlouho, až jste přebraly či si dokonce nevybraly vůbec?... více

Komentáře (0)