Některé dveře je lepší neotvírat

recenze

Tajemství pomocnice (2024) 5 z 5 / Kikina182
Tajemství pomocnice

Kniha mi byla poskytnuta v rámci spolupráce s @knihkupectvi_luxor za účelem recenze. #spoluprace

Když Millie získá práci u Garrickových, vypadá to v první chvíli jako sen, ale něco na tom nesedí. Paní Garricková se totiž neustále schovává v pokoji a když ji Millie náhodou zahlédne, je její obličej samá modřina. A tak udělá to, co vždycky. Rozhodne se jí pomoc. Ale je situace opravdu taková, jak se zdá?

Styl psaní se mi moc líbí. Je lehký, takže jsem se do knihy hned začetla, ale nechybí v něm ani velké množství popisů, díky kterému si dokážu všechny události v knize jasně představit, a především se autorce perfektně podařilo znázornit emoce, kterých v příběhu rozhodně nebylo málo.

Dalo by se říct, že Tajemství pomocnice má stejnou strukturu jako Pomocnice, takže by kniha měla být předvídatelná, ale k mému překvapení nebyla. Už od začátku mi sice bylo jasné, že věci nejsou tak, jak se zdá, ale jinak jsem neměla nejmenší ponětí, co za tím vším je. Příběh mě tak nakonec opravdu hodně překvapil. Autorka ho skvěle promyslela a dala si práci i s opravdu malými detaily, které byly už jen třešničkou na dortu. Navíc se v tomto díle věnovala trochu více i Millinu soukromému životu, což byla také skvělá část zápletky.

Kromě příběhu autorka skvěle promyslela i postavy. Jsou dobře popsané a každá z nich má hned několik vrstev, které jsou v knize postupně odhalovány. Zároveň je jejich chování konzistentní a neměla jsem nejmenší problém od sebe postavy odlišit ani si je zařadit.

Tajemství pomocnice je skvěle promyšlený thriller, který se mi líbil ještě víc než předchozí díl. Pokud tedy váháte, zda do téhle knihy jít, můžu ji jedině doporučit.

Tajemství pomocnice Tajemství pomocnice Freida McFadden

Pokračování bestselleru Pomocnice! Je těžké najít zaměstnavatele, který se nebude příliš vyptávat na mou minulost. A tak děkuji svým šťastným hvězdám, že jsem získala místo u Garrickových. Chvíli tu můžu v klidu pracovat, dokud ne... více

Komentáře (0)