Nesedlo mi to

recenze

Rozložíš paměť (2023) 3 z 5 / bradovav
Rozložíš paměť

Obálka: 3*
Hlavní postava: 3*
Obsah: 2*

Určitě jste si všimli, že tato kniha nepatří do mého obvyklého knižního stylu. Miluji vybočit ze zajetých kolejí a přečíst si knihu, po které bych normálně nešáhla. U této knihy tomu tak bylo díky @hlavaplnaknih, která knihu zařadila do seznamu knih k přečtení pro svůj knižní pobyt.

Kniha mi bohužel vůbec nesedla a dokonce mi nadělila čtecí krizi, ze které jsem se těžko dostávala. Příběh psaní ve druhé osobě, kdy se míchá přítomnost a minulost mi nevyhovoval.

Kniha vypráví příběh rodiny zprostředkovaně přes vzpomínky jednoho z jejích členů. Zachytila dospívání chlapce, který si pomalu uvědomuje, že je gay a popisuje jeho pocity a strasti, které prožíval. Z tohoto pohledu se jedná o knihu, která určitě má v knižním místě své místo a pochopí čtenáři vnímat ty jiné mezi námi. Protože on si právě celou dobu jiný připadá.

I když mě kniha a autorům styl nesedla, u jiných čtenářů sklízí úspěch. Doporučuji si ji přečíst, pokud chcete vyzkoušet jiný styl psaní.

Celkové hodnocení: 3* z 5*


Rozložíš paměť Rozložíš paměť Marek Torčík

Ve 3.37 probudí hrdinu románu telefon a noční hovor s matkou rozčeří hladinu vzpomínek. Vrací ho do období dospívání v moravském Přerově, k zážitkům queer chlapce vyrůstajícího v konzervativním průmyslovém městě, navíc v rodině, k... více


Komentáře (0)

Přidat komentář