Než tě nechám jít

recenze

Než tě nechám jít (2023) 4 z 5 / Damonka12
Než tě nechám jít

Kniha Než tě nechám jít mě zaujala svou anotací. Podle obálky bych si ji nejspíše nevybrala. Když se mi nakonec dostala až do ruky, začala jsem se trochu bát, protože už nevypadala tak skvěle jako při čtení anotace. Nakonec jsem se do ní ale pustila s radostí a byla jsem hodně příjemně překvapená. Kniha mě chytla a až do poslední stránky nepustila.

Sledujeme v ní příběh manželského páru po rozvodu, kdy je jasné, že ani jeden z nich ještě nezpracoval své emoce. Oba řeší rodinný podnik a jejich dvě děti. Postupně začínají i znovu randit. Jak celý příběh nakonec dopadne?

Rozhodně musím říci, že ne tak, jak jsem čekala. Knížka mě tedy opravdu hodně překvapila tím, že mě překvapila. To se moc často nestává. A pro mě osobně je to dost důležité.

Hlavním tématem knihy je tedy rozvod, manželství a péče o děti. Na první pohled to pro mě nebyla poutavá témata, ale styl, jakým je kniha napsaná, mi změnil pohled a nemohla jsem se od knihy odtrhnout. Prostě jsem potřebovala vědět, jak to skončí.

Líbilo se mi, že sledujeme pohledy obou hrdinů, dělá to příběh komplexnější. A také to dává větší prostor k tomu oba více poznat a oba si zamilovat. Jako se to stalo mě. ¨

Kniha ve mně vyvolala emoce, a to hlavně soucit. Sama si teď procházím těžším obdobím a tahle kniha na mě měla trochu terapeutické účinky. Řekla bych, že přišla ve správný čas.

Já ji tedy mohu doporučit všem ve věku cca nad 20 let. Je rozhodně dobře napsaná a promyšlená a mohla by potěšit čtenáře v jakémkoliv dospělém věku. Jediné, co mě osobně trochu zaráželo byla obálka a jistá vzdálenost tématu od mého života. Věřím, že pokud je někdo svým osobním životem blíže ke knize, tak bude nadšený ještě mnohem více než já.


Než tě nechám jít Než tě nechám jít Kennedy Ryan

Jejich láska měla trvat navždy. Když ale život začal zasazovat jejich vztahu ránu za ranou, Yasmen a Josiah Wadeovi zjistili, že láska sama o sobě nemůže vyřešit všechno. Ani zachránit jejich manželství. Yasmen nebyla připravená n... více


Komentáře (0)

Přidat komentář