Noční dům

recenze

Noční dům (2024) 4 z 5 / renulka16
Noční dům

Knihy od tohoto autora mám doma, ale doposud jsem se k němu nedostala a tak je Noční dům moje premiéra. Vzhledem k pozitivním reakcím na něj jsem si při výběru této knihy ani nečetla anotaci, protože jsem si říkala, že to bude určitě sázka na jistotu.

Když jsem tedy začala číst, chvíli jsem si nebyla jistá co je to za žánr. Řekla bych, že je to thriller s prvky hororu. Svým způsobem mi po celou dobu připomínal, jistými prvky, knihy od Kinga. Rozhodně ne však stylem psaní, protože to by potom kniha neměla jen 240 stran, ale minimálně 3x tolik.

Kniha je rozdělena na tři části. První část je hurikán, ani se nestačíte rozhlédnout a všude stříká krev. To jsem valila oči a mé hororové srdce si to začalo užívat.
Druhá část je naopak taková poklidnější, až mi to k tomu divokému začátku úplně nepasovalo, ale nakonec jsem si zvykla. No a třetí část rozebírat s vámi nebudu, neboť bych vám prozradila věci, které by vám zkazily zážitek ze čtení. Nicméně musím říct, že jsem si chvíli nebyla jistá jak to ve skutečnosti je.

Určitě tohle nebyla má poslední kniha od něj a snad se brzy dostanu k těm, co mám doma.


Noční dům Noční dům Jo Nesbø

Nesbo v novém žánru! Thriller s hororovými prvky, který vás pohltí. Čtrnáctiletému Richardovi, který se po tragických událostech přistěhoval k tetě a strýci do městečka Ballantyne, se smůla lepí na paty. Když přemluví spolužáka... více


Komentáře (0)

Přidat komentář