Noční dům – hororový thriller

recenze

Noční dům (2024) 3 z 5 / Kizuizi
Noční dům

Za recenzní výtisk v rámci spolupráce děkuji nakladatelství Albatros Media (Kniha Zlin)

Čtrnáctiletý Richard se z města přestěhoval na vesnici, kde si ho kvůli tomu dobírají spolužáci. Jeden se s ním ale kamarádí víc, a tak se chystají udělat lumpárnu - zavolat na vybrané číslo a z dotyčného na druhé straně si vystřelit. Jenže pak se stane něco hrozného...

Jo Nesbø patří k autorům, ke kterým mám komplikovaný vztah. Jeho sérii, kde je hlavní postava Harry Hole, jsem zprvu nadšeně hltala, ale pak mě HH začal neskutečně unavovat. Proto jsem nadšeně přivítala možnost přečíst si tuhle novinku, kde HH není.

Noční dům je thriller s hororovými prvky, který asi bude budit hodně rozporuplné reakce. Knížka je to útlá (230 stran), čte se velmi svižně a autor tu čtenáře „vezme na výlet“ do jednoho městečka s parádní knihovnou, temnou historií a samozřejmě i s jednou krvežíznivou telefonní budkou. Zní to skvěle že?

Začátek byl velmi dobrý, i když se mi zdál spíš jako pro mladší čtenáře. Občas mi některé věci přišly víc úsměvné než hororové, ale to mi nevadilo. Bohužel však musím konstatovat, že jsem nakonec z příběhu moc nadšená nebyla a hlavně bych příběh značně zkrátila. Ano já vím, krátit 230 stran zní poněkud divně, jenže zde bych se držela „pravidla“, že méně je více.

Příběh je rozdělen do tří částí a jak jsem již zmínila, ta první je dobrá. Děj je zajímavý, i když možná trochu přehnaný, ale zábavný. Ovšem pak přijde část druhá, u které jsem si nebyla moc jistá, jestli jsem se zbláznila já nebo autor. Ještě na začátku druhé části jsem byla v klidu, ale pak se mi jistě zvýšil i tep. Ne, druhá část dobrá není a právě tu bych klidně celou vynechala. Třetí část můj tep opět vrátila do normálu, ale už jsem se jen modlila, aby ji zase autor něčim nepokazil.

Noční dům začal i skončil dobře, ale kvůli tomu středu jsem vážně zklamaná a knihu řadím do průměru. Jistě, někdo se mnou může nesouhlasit a bude z knihy nadšen, já to nikomu vyvracet nebudu. Já jen vážně zvažuju, že do autorových knih se už asi raději dál pouštět nebudu.


Noční dům Noční dům Jo Nesbø

Nesbo v novém žánru! Thriller s hororovými prvky, který vás pohltí. Čtrnáctiletému Richardovi, který se po tragických událostech přistěhoval k tetě a strýci do městečka Ballantyne, se smůla lepí na paty. Když přemluví spolužáka... více


Komentáře (0)

Přidat komentář