Nové sny plné překážek
recenze
Nové sny (2022) / bookbug_czNetajím se tím, že je tato autorka jednou z mých nejoblíbenějších v žánru romance. Tahle dáma totiž opravdu umí psát. Její kouzlení se slovy, které je vlastně celkem jednoduché a úderné, umí rozněžnit každé dívčí srdce.
Nové sny nejsou výjimkou. Už třetí díl série Láska z Green Valley nás opět zavede do oblíbeného městečka ve Skalistých horách, kde se za poměrně zábavných okolností setkávají Elara a Noah. Ona utíká ze slunného Phoenixu přes výčitkami své matky, které oznámila, že se chce v životě věnovat jinému povolání než je být lékařkou. On zase utíká před svými vnitřními démony, které ho posledních pár měsíců doslova žerou zaživa. Setkávají se, aby se mohli zamilovat a následně i jeden druhému zlomit srdce.
Green Valley je malebné horské městečko, které se pyšní celkem slušnou kavárnou, restaurací, květinářství (které je otevřeno pouze čtyři dny v týdnu), a v neposlední řadě i benzinovou pumpou spojenou s autoservisem, ve kterém pracuje Hank s Noahem. Elara má potíže zaplatit za opravu svého auta, a tak se rozhodne si svůj díl odpracovat právě v Hankově obchodě.
Láskyplná přijetí, která se jí dostává prakticky od každého z městečka vč. její babičky nebo rodičů Noaha, se dostává do kontrastu se smutným osudem Hankovy dcery (a shodou okolností i Noahovou ex přítelkyní), která po nehodě zůstává v kómatu v nemocnici v Denveru.
Knížka je plná humorných scén, u kterých jsem se upřímně pobavila. Elara je sympatická postava se svými sny, kterých se nehodlá vzdát a její vzdorovitost a cílevědomost mi byla dost sympatická. Noah někdy až moc působil jako ten „správný“ chlap z malého městečka, ale jeho jiné vlastnosti to celkem rychle vynahradily. Že jo, holky!
Tohle si dejte – k snídani, obědu, svačině nebo třeba večeři. Bude vám to chutnat.
Nové sny Lilly Lucas
Když se Elara pohádá s mámou, rozhodne se utéct za babičkou do Green Valley. V noci ji ale ve Skalistých horách překvapí sněhová bouře a ona ve snaze vyhnout se obrovskému zvířeti na cestě havaruje. Naštěstí se objeví Noah, který ... více