![Nultá hodina Nultá hodina](https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520292/bmid_nulta-hodina-Izn-520292.jpg?v=1690988201)
Je Jana Pončarová autorkou silných knih o ženách, které si zaslouží naši pozornost ? Pokud Vás nepřesvědčila doteď, přináší v této knize opět sondu nejen do nitra silné osobnosti, ale jako bonus také zcela jiný úhel pohledu na dobu po konci války.
Hedvika Adlerová je poloviční židovka a v době okupace byla rodiči poslána do Londýna, kde s zapojila do ženského odboje jako řidička.
Po návratu do Čech, do prázdninového domu svých rodičů ji však žádná selanka a euforie z konce války nečeká.
Je konfrontována nejen se situací ve vesnici, kde dům stojí, ale také se jí nedaří navázat v manželství s Bedřichem, který s ní do Londýna neodjel.
Těžká doba je i na politické scéně, k moci se pomalu dostávají komunisté a těm co bojovali na špatné straně barikády začíná být život skutečným bojem o přežití.
Na autorce si cením zejména toho, že ve svých knihách pracuje se zjevně důkladně nastudovanými dobovými reáliemi a nechybí ani skuteční lidé jako třeba Jan Masaryk a jeho tehdejší přítelkyně Marcia Devenportová.
Čtenář může lehce nabýt dojmu, že postava je také založena na skutečném příběhu.
Jak to s Hedvikou a jejím osudem nakonec dopadne se dozvíme ve strhujícím příběhu, který končí všelijak jen ne happy endem.
![Nultá hodina Nultá hodina](https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520292/nulta-hodina-Izn-520292.jpg?v=1690988201)
Hedvika se vrací do poválečného Československa po sedmi letech, které prožila v Londýně a ve vojenské službě v Africe. Z trosek se snaží znovu vystavět svůj někdejší život, postupně však zjišťuje, že jednotlivé dílky se poztrácely... více
Komentáře (0)
Přidat komentář![ELIKALLY ELIKALLY](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
ELIKALLY také napsal
![4 lidé, 4 stopy v duši 4 lidé, 4 stopy v duši](https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/529391/detaily-65954212193dd.jpg?v=1704280594)
![Já si to všechno pamatuju taky Já si to všechno pamatuju taky](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/547383/ja-si-to-vsechno-pamatuju.jpg?v=1728916128)
![Ženy o sobě, sobě Ženy o sobě, sobě](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/549008/rozhovory-terezie-tomankove.jpg?v=1730805300)
![Jak si (ne)nabít hubu Jak si (ne)nabít hubu](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/544123/jak-si-nabit-hubu.jpg?v=1725014544)
![Jiří Březina se vrací s Tomášem Volfem Jiří Březina se vrací s Tomášem Volfem](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/543260/mimo-obraz.jpg?v=1724317349)