V naší domacnosti je to již třetí dětská knížka v pořadí od Petra Horáčka a opět má u mých dětí velký úspěch, čteme ji každý den.
Malá sovička se rozhodne přes den objevovat svět, ačkoli by měla v tu dobu spát a nabírat síly, aby mohla se svou maminkou později v noci vylétnout ven. Jenže, sovička má svou hlavu, a tak se tajně vyplíží ze svého domu a úplně sama letí prozkoumávat den. Prvně pozoruje krásu přírody, za chvíli ale začne být nesvá z okolních neznámých zvuků. A začne se trochu bát. Nakonec musí dát za pravdu své mamince, která jí dobře radila, že pro ni den může být velmi nebezpečný, a tak se vrátí celá unavená a vystrašená domů. Ale maminka nikde...
Krásné a typicky barevné ilustrace, tentokrát do modra, krátký a srozumitelný příběh, jež zaujme malého čtenáře, je mé další doporučení od již zmíněného autora. Já osobně bych příběh trošičku prodloužila, jedná dvě stránky, nic víc.

„Už je čas jít spát,“ řekla maličké sově máma sova. Sovičce se ale ještě spát nechtělo a vyletěla do začínajícího dne. Koho a co venku viděla? více
Komentáře (0)
jadwiga také napsala