Osud hněvu a plamene
recenze
Osud hněvu a plamene (2024) / LuciaSangsterPo knížce jsem toužila hned, jak se oznámil její překlad, proto moje reakce byla nejvíc radostná, protože jsem ji držela v rukou dřív, než vyšla.
Neberu si servítky a vrhám se na to hned po hlavě. Do knížky jsem se hned začetla. Bavila mě od začátku až dokonce. Romeria měla svůj charakter, který se mi zalíbil i hned. Celou její pouť příběhem byla zábava číst i k tomu jsem byla často napnutá, co se bude dít.
Hodit holku z našeho světa do fantasy světa je prostě boží. Ještě k tomu, když dostala poslání. Dobře úplně poslání to nebylo, ale tak když vás tam někdo hodí a vy nemáte na výběr, tak to prostě uděláte po svém.
Kniha je psaná v ich- formě, což já tyhle pohledy nemám ráda, ale tady mi to vůbec nevadilo, dokonce se mi to i k tomu hodilo. Vědět doslova, jak se Romeria cítila, a co plánovala udělat.
Je to příběh, který vás zavede do lží, zrady, lásky, tajemství a mezi neznámé bytosti do neznámého světa. Kdo by tohle nechtěl číst, že?
Autorka si dala práci i s popisem okolí i vedlejších postav např. Romerii rodiče.
Tady nemám, co vytknout. Měla jsem vysoké nároky na knihu a ta kupodivu všechno splnila. Jsem velice spokojená a určitě si budu chtít od autorky něco ještě přečíst.
Osud hněvu a plamene Kathleen A. Tucker
Zručná zlodějka Romeria krade šperky pro newyorskou mafii. Po sérii záhadných událostí se však ocitne v říši soupeřících trůnů, válčících elfských společenství a živelné magie. Když se probudí v těle proradné elfí princezny, rychl... více