Osud hněvu a plamene
recenze
Osud hněvu a plamene (2024) / bookbug_czVidíte tu nádhernou obálku? Já se zamilovala! Ano, jsem jedna z těch, kterou v knihkupectví zaujme především obálka knihy, až pak anotace. Jak jste na tom vy?
Tohle je vůbec první knížka, kterou jsem od autorky četla a jsem fakt mile překvapena, jak skvěle píše, s lehkostí a napětím, které postupně graduje.
Romeria žije v New Yorku a živí se jako zlodějka. Ne proto, že by si to vybrala, ale osud jí nebyl úplně nakloněn. Prakticky oba rodiče se jí zbláznili, matka se upnula na sektu a otec dal přednost životu na ulici. Romeria je tak naučená se o sebe postarat sama, ale aby se dokázala uživit, musí se stát „majetkem“ místního mafiána. Jednoho dne se jí ale do cesty postaví rudovlasá cizinka, zlikviduje Romeriina chlebodárce a má pro ni obchodní nabídku, kterou nelze odmítnout. Romeria se probouzí v těle mazané elfí princezny, která evidentně spáchala velezradu a je tak zapletena do nebezpečného spiknutí. Před popravou jí zachrání fakt, že si na nic z tohoto podivného světa plného magie nepamatuje. Král Zander, který je zároveň princezniným snoubencem, Romerii ze srdce nenávidí a dává jí to dost jasně najevo. Nejen, že se podílela na vraždě jeho rodičů, ale i jeho samotného ošálila svou podivně zvrácenou hrou.
Romeria je zprvu uvězněna a všichni se k ní chovají jako k onuci. Pomáhá ale Zanderovi, jak nejlíp dokáže, aby zjistil pravdu o všem, co se v jeho zemi dělo a děje. Je to odvážná princezna, která nešetří nadávkami a upřímností.
Ačkoliv má kniha úctyhodných 528 stran, nenudila jsem se. Některé pasáže se ale zbytečně opakovaly – ať už to byl její pobyt v komnatách, oblékání, koupele. Přišlo mi až k neuvěření, jak se Romeria rychle adaptovala prakticky na nový svět bez moderních vymožeností a ruchu velkoměsta 21. století. Za mě pecka, i když bych asi ocenila víc romantických scén. Rozhodně to není tak spicy jako jsou například série Jennifer L. Armentrout.
Osud hněvu a plamene Kathleen A. Tucker
Zručná zlodějka Romeria krade šperky pro newyorskou mafii. Po sérii záhadných událostí se však ocitne v říši soupeřících trůnů, válčících elfských společenství a živelné magie. Když se probudí v těle proradné elfí princezny, rychl... více