Oživení života skrze dýchání

recenze

10x se nadechněte a bude po únavě (2023) 5 z 5 / actavis
10x se nadechněte a bude po únavě

Název knihy může na první pohled působit provokativně až přehnaně, ale pod tímto povrchem se skrývá obsah, který nabízí zajímavý pohled na význam a sílu vědomého dýchání a fyziologických procesů spojených s ním.

Kniha poskytuje čtenářům cenné nástroje pro zlepšení každodenního života prostřednictvím vhledu do vztahu mezi dýcháním a celkovým fyzickým i duševním zdravím. Autor se snaží prezentovat komplexní témata v srozumitelné formě, což usnadňuje i méně zkušeným čtenářům porozumění problematice.

Fyziologické aspekty knihy jsou prezentovány dostatečně, avšak ne příliš technicky, což může být výhodou pro čtenáře bez odborného lékařského pozadí. Kromě toho Egorov nabízí různé návody, příklady a praktické tipy, které jsou konkrétní a snadno začlenitelné do každodenní rutiny.

V rámci tematického okruhu hypoxie a hypoxického tréninku autor předkládá dostatek informací pro povzbuzení zájmu a pochopení základních principů. Nicméně, bylo by zajímavé, kdyby se více zaměřil na detaily a možné individuální variace těchto technik.

Celkově je „10x se nadechněte a bude po únavě“ cenným zdrojem pro ty, kteří hledají cestu k lepšímu fyzickému a psychickému zdraví skrze vědomější přístup k dýchání. Egor Egorov propojuje vědecké poznatky s praktickými rady a vytváří tak knihu, která osvětluje téma dýchání z pestrých perspektiv.

Děkuji nakladatelství Kazda za možnost seznámit se s touto knihou.


10x se nadechněte a bude po únavě 10x se nadechněte a bude po únavě Egor Egorov

JEN DÝCHÁŠ NEBO UŽ VDECHUJEŠ ENERGII? Tato otázka není laciným reklamním sloganem, který má posílit váš zájem o tuto knihu. Nemá také nic společného s esoterikou nebo novým trendem proti stárnutí, ale s čistou vědou. Za touto otá... více


Komentáře (0)

Přidat komentář