OZVĚNA KRVE

recenze

Ozvěna krve (2024) 5 z 5 / Knižní střípky
Ozvěna krve

175/2024
OZVĚNA KRVE 1.díl
ISABELLA MALDONADO
Nakl. METAFORA
Rok vydání 2024
304 stran

Byla jsem lehce naštvaná, že místo pokračování v jiné sérii, zde máme od paní autorky další novou sérii. Nicméně bylo jasné, že do ní stejně půjdu, poněvadž ISABELLA MALDONADO patří v mých očích ke thrillerové špičce.

Detektiv Veranda Cruzová si dala za cíl zničit jeden velký drogový kartel. Její pohnutky nejsou ryze profesionální, jsou i velmi osobní. Protivník je však skutečně velmi nebezpečný, jeho chapadla sahají až do místní policie, a tak boj s ním nebude vůbec jednoduchý, ba právě naopak – bude to boj na život a na smrt.

Nevyhledávám v knihách (kromě Kmotra) téma mafií, boje s organizovaným zločinem apod., tudíž jsem si říkala, aby to náhodou nebyl první propadák od mé oblíbené autorky. Chachaaa, jak jsem byla naivní, vždyť já tu knihu přečetla za pár hodin. Prostě ISABELLA MALDONADO je výborná autorka a já jí opět musím vyseknout hlubokou poklonu.

Je to má pátá přečtená kniha od této autorky a všechny byly naprosto vynikající. Máme zde pokaždé hlavní hrdinku ženu, ženu neohroženou a nebojácnou, která dokázala prorazit v povolání, jenž je stále spíše doménou mužů.

ISABELLA MALDONADO má za sebou dvacetiletou velmi úspěšnou kariéru v bezpečnostních složkách a na těch knihách je to prostě znát. Je vidět, že ta ženská ví, o čem píše a ty její knihy tak díky tomu získávají mnohem větší profesionalitu, která sebou nese ruku v ruce extrémní čtivost. Prostě od toho neodejdete, dokud to nepřečtete. A tato kombinace je pro mě sázkou na jistotu. Vím, že nebudu číst něco nesmyslného, nelogického, žádné nereálné fantasmagorie.

Pokud chcete vyzkoušet nějakého nového autora thrillerů, které jsou na velmi vysoké úrovni v rámci svého žánru, rozhodně doporučuji tuto dámu a všech pět jejích knih, které u nás doposud vyšly. ( ŘÍJEN 2024)


Ozvěna krve Ozvěna krve Isabella Maldonado

Detektiv Veranda Cruzová vede elitní protidrogový oddíl policie ve Phoenixu a má jediný, těžko splnitelný cíl: zničit nejmocnější zločinecký kartel na světě vedený Hectorem Villalobosem. Jen sama Veranda ví, že její posedlost kart... více


Komentáře (0)

Přidat komentář