Ozvěna krve

Ozvěna krve
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/542174/bmid_ozvena-krve.png 5 57 57

Veranda Cruz série

1. díl

Detektiv Veranda Cruzová vede elitní protidrogový oddíl policie ve Phoenixu a má jediný, těžko splnitelný cíl: zničit nejmocnější zločinecký kartel na světě vedený Hectorem Villalobosem. Jen sama Veranda ví, že její posedlost kartelem má osobní a přísně tajný důvod – až do chvíle, kdy se její dvouletá práce v utajení zhroutí jako domeček z karet. Ona i její milovaná rodina se ocitnou v hledáčku obávaného drogového bosse Bartola a válka mezi strážci zákona a kartelem rázem získává velmi osobní příchuť. Tajná akce v poušti nabírá obrátky a Veranda s novým týmem z oddělení vražd je stále blíž. Dostat Bartola Villalobose je úkol číslo jedna, ale ani ona dosud netuší, jaké hrozivé tajemství se skrývá v minulosti… Je připravená vykoupit spravedlnost vlastním životem?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: ekniha , Metafora
Originální název:

Blood's Echo, 2017


více info...

Přidat komentář

ydnac
16.09.2024 5 z 5

NA MUŠCE JI MÁ DROGOVÝ KARTEL!

Veranda Cruzová se už roky snaží dopadnout a usvědčit Bartola, který šéfuje místnímu kartelu s drogami.
Bohužel je však odhalen a zavražděn její informátor.
Navíc Verandu si vzalo na paškál vnitřní oddělení, které prošetřuje její sebeobranu.
Dočasně je převelena na jiné oddělení, aby se mohla alespoň podílet na vyšetřování vraždy.
Její nový team jsem si oblíbila :-).
Jejich špičkování a uvolněná atmosféra byla super a hlavně Verandu přijali jako sobě rovnou.
Její nový parťák Sam se také ukázal jako spolehlivý, jako někdo, kdo jí bude vždy krýt záda :-) a kdo stejně jako ona touží po spravedlnosti :-).

Veranda takový team potřebuje, protože Bartolo po ní jde.
A jen tak se nevzdá!
Tajemství, napětí, akce.
Další kniha Isabelly Maldonado mě rozhodně nadchla a těším se na další díl :-).

tami1
08.09.2024 5 z 5

Jako téměř všichni ostatní jsem měla velký problém s jménem detektiva Cruzové. Ono slovo Veranda na mě působilo vážně rušivě, takže jsem jí přejmenovala na Vandu a bylo to :o)).

Příběh se mi moc líbil a rozhodně se těším na další díly.


Jiparis
07.09.2024 4 z 5

Války mezi gangy nejsou můj šálek čaje. Spousta krve, vraždění vlastních dětí, snad jen myšlenka původu a cesty, kterou si dotyčná zvolí byly zajímavé.

Sančez
04.09.2024 5 z 5

Tak tohle se mi lībilo o mnoho více než předešlá novinka. I když nemusím číst o drogových kartelech tak tahle spisovatelka umí psát a velice zajímavá příběhová linka. Určitě chci vědět jak Veranda dopadne v dalších dílech.

sd1992
30.08.2024 3 z 5

Děkuji @gradacz za knihu v rámci spolupráce!
Na tuhle jsem se mega těšila! Nakonec jsem se nad ní zadrhla, což bylo nemalé překvapení a to protože:
-ráda se snažím odhadovat viníka, ale zde je od samého začátku znám (proč? Já chci být taky detektiv ne asi :D)
-několik důležitých bodů v ději pro mě bylo předvídatelných (což se mi moc nestává)
-postupy detektivů mi přišly celkem mimo, ale co já o tom vím :/
-každopádně se kniha četla dobře, má krátké kapitoly a není dlouhá.
-děj je zábavný, kartel je vždy o krok napřed a udržuje super napětí
-autorka je bývalá členka FBI (proto jsem čekala asi víc)
-samotná detektivka je mi sympatická :)
-takže do dalších dílů se rozhodně pustím a doufám, že mi sednou o něco víc!! :)

13werka
29.08.2024 4 z 5

Já příběhy z mafiánského a drogového prostředí moc nevyhledávám, možná proto jsem se trochu hůř začítala. Ale musím knížce přiznat, že to nakonec bylo napínavé čtení a inspektorku Verandu Cruz jsem si docela oblíbila, možná i pro rozhodnutí, která učinila na samém konci knihy. Takže ano - budu zvědavá na další vývoj této autorčiny hrdinky, protože ač samotný případ vraždy a prozrazení drogového zátahu byl vyřešen, tak pro pokračování série tu zůstalo dost prostoru.

blebuska
23.08.2024 2 z 5

Kniha byla fajn, ale nevím, zda mi dlouho zůstane v paměti... Autorka sice dobře přichystala půdu pro další díl, ale jestli si ho budu chtít přečíst zatím nevím....

moudivlacek
20.08.2024 5 z 5

Další skvěle se rozbíhající série této autorky.
Detektiv Veranda Cruzová z protidrogové jednotky chce zničit drogový kartel Villalobosů. Teď má na mušce syna hlavy klanu Bartola.
Ani jeden z nich nemíní měnit své plány, ale jeden druhému je postupně mění.
Veranda se dostává dočasně na oddělení vražd. A zde vyšetřuje a blíží se k Bartolu, ale také tu je někdo, kdo ničí vše kolem.
Navíc v minulosti Verandy je mnohem více, i něco o čem netuší.
Skvělý nový tým, zvláště její nový parťák Sam, plno akce, plno zvratů, ukázka hierarchie a moci kartelu a nesnadný boj policie.
Konec otevřený a pro mě jasná známka možnosti dalšího dílu.
Milovníkům napětí doporučuji.

EvikU.
19.08.2024 4 z 5

Mafie, drogy a dávná tajemství. Vyšetřovatelka Veranda Cruzová se pouští do boje s mocným kartelem. Je v tom ale víc. Není to jen její práce policistky, která je chce přirozeně dostat. V krvi jí koluje pomsta a možná i něco víc.

Začátek jsem se nemohla chytit. Ale postupně se kniha začala rozjíždět. Také jsem si musela zvyknout na jméno detektiva Cruzové. Při čtení jména jsem si představila místnost v domě, ne osobu. Kdo četl a měl to stejně?

Příběh dostával nové a nové vzrušení. Postupné napětí byla hnací síla pro rychlost čtení. Po slabším začátku, zhruba do 100 strany, jsem knihu už téměř neodkládala. Veranda se z protidrogového dostává do oddělení vražd. Jejího nového parťáka Sama jsem si moc oblíbila. Férový chlap, hodili se k sobě.

Jak už to tak bývá s mafií, přichází do toho vraždy a Bartolo Villalobos má osobní důvod proč se Verandy zbavit. Začala pro něj být příliš nebezpečná, protože zjistil, že je v tom víc než jen práce policistky. Začíná to být kdo z koho. Minulost vyvěrá na povrch.

V boji o život a smrt jednoho z nich se roztáčí celá mašinérie akce, při níž jsou ohrožení všichni okolo včetně Verandiny rodiny. Veranda se seznamuje i s vedoucím hasičů a vzniká hezké přátelství a možná i láska.

Na autorčině psaní je znát, že je bývalá policistka a ví o čem píše. Skvělá jízda, kdy dojde i na scény, které slabším povahám nemusejí udělat dobře, ale ke knize prostě patří. Doporučuji.

nada3314
13.08.2024 5 z 5

Nová série autorky x nový detektiv – Veranda Cruz. Jak už její jméno napovídá, půjde o zajímavou hlavní hrdinku. Celá série se asi bude odehrávat ve Phoenixu, nemyslím si, že už jsem něco z této oblasti četla. „ Tuto oblast mám spojenou s mým oblíbeným Stmíváním – Kdy se Bella Swanová stěhuje od mámy z Phoenixu v Arizoně, aby bydlela u svého otce ve Forksu. „ Tak mě to hned zaujalo a při čtení jsem si město dokázala vybavit.

Minulá série s Ninou mě bavila hodně, takže jsem si nenechala ujít ani tuto a dobře jsem udělala. Nebudu šetřit hvězdičkami, užila jsem si tento první díl, hltala jsem každou stránku, žádné hluché místa jsem neobjevila. Naopak chci víc…

Ozvěna krve je kniha plná napětí, překvapivých zvratů a pečlivě vykonstruovaných zápletek. Autorka zde ukazuje svůj talent pro detailní popis a budování atmosféry, což mě okamžitě vtáhlo do děje a drželo celou dobu v napětí až do poslední stránky.

Drogový kartel, mafiáni …jooo to je moje. Silná hlavní hrdinka, která si jde za svým, moc se těším, co nám Veranda předvede v dalších dílech. Na Goodreads už jsem koukala a vyskočily na mě další dva díly. Tak snad budou brzo přeloženy i u nás.

Pro milovníky detektivek jak stvořená, určitě s touto sérií nešlápnete vedle. Doporučuji.

Danago
31.07.2024 5 z 5

Od autorky jsem už četla její sérii Agentka Nina Guerrerová a moc se mi líbila.
Ozvěna krve je prvním dílem nové série Veranda Cruz, s velice napínavým dějem.
Příběh se rozběhl hned od začátku a na tempu neztratil po celou dobu čtení, napětí naopak postupně narůstá a odkrývají se nám nové skutečnosti a náznaky minulosti.
Líbilo se mi že se kniha zabývá, jak vlastním vyšetřováním drogového kartelu Verandou a jejími kolegy, tak osobním životem celé Verandiny rodiny , ale i osobním životem rodiny Hectora, která vede drogový kartel.
Tato kniha je něco jiného než běžná krimi nebo detektivka, tím , že se zde právě zachycuje život těchto protagonistů. Nejedná se o jeden případ , který se vyřeší a vedlejší příběh Verandy, tentokrát je Verandin příběh hlavní a jediný. Konec knihy jasně ukazuje , že nic ještě neskončilo a že se děj bude dohrávat v dalších dílech.
Velice příjemné překvapení, právě proto , že se autorka pustila do něčeho trochu jiného.
Autorka umí dokonale vystihnout atmosféru i reálie , skvěle napsáno i přeloženo.

nina3905
26.07.2024 5 z 5

Kniha je na výbornej úrovni, má uveriteľné postavy, ale dej a tempo. Hlavnú hrdinku detektívku Verandu Cruzovu si určite zamilujete. Ak ste čitateľom detektívok, siahnutím po tomto diele rozhodne chybu nespravíte, práve naopak vaše srdce zaplesá. Autorka Isabella Maldonado je perfektná a už teraz sa nemôžem dočkať ďalšieho preloženého dielu!

keiko33
17.07.2024 5 z 5

Mám prečítané všetky knihy od autorky a ani teraz ma nesklamala. Aj keď musím priznať, že na sériu Agentka Nina Guerrerová to nemalo. Knihy o mafiánoch mám dosť načítané, ale z pohľadu polície je to prvýkrát. O to zaujímavejšie to bolo, že to bolo pre Verandu osobné. Autorka má asi rada ženské hrdinky v polícii a ja to schvaľujem. Mám rada silné ženy a Veranda mala poriadne "gule". Postaviť sa proti drogovému kartelu chce riadnu dávku odvahy. O to viac, keď idú po jej rodine. Aj keď praktiky kartelu boli hrozne, akosi mi v príbehu chýbali zimomriavky,pochmúrnosť. Autorka má vždy ohľadom vraha prekvapí. No tentoraz som krtka tušila hneď od začiatku. Kniha ma bavila, teším sa na pokračovanie, ale dávam 4,5*. Proste to nieje to naj z autorky.

Paja1709
12.07.2024 5 z 5

První díl nové série tentokrát s Verandou. Ja jsem od autorky cetla vše co u nás vydala a opět skvělé čtení.Od začátku napínavé. Těším se na druhý díl a myslím, že bude pokračovat tam kde skončil první.V originále jsou zatím 3 díly.

Jenny46
09.07.2024 5 z 5

Máme tu další sérii s novým detektivem Vera C ...
Tentokrát jde o hodně komplikovaný případ o kartelu, drogy, vraždy, aktuální téma. I v pracovní skupině začínají být neshody, spolupráce není dobrá. Začíná boj a také jde o život Verandy. Tato kniha je opět hodně akční, autorka ví jak napsat zajímavou dějovou linku i postavy, konec překvapí...
Těším se na další díl