Pán hor III

recenze

Pán hor III. (2024) 4 z 5 / Bobina74
Pán hor III.

Sebastian de Braie se vrací a opět se z něj stává temný PÁN HOR. Historická romance, v které se snoubí spletité vztahy, láska, nebezpečí i historie vám bude příjemným společníkem a od tohoto starého šlechtického rodu, který zavání průšvihy na potkání, se hned tak neodtrhnete.
Kniha mi byla poskytnuta v rámci spolupráce s nakladatelstvím Moba za účelem recenze.

Historická sága Pán hor se dočkala už čtvrtého vydání a nelze se čemu divit, tahle série je totiž vysoce návyková a milovníkům historických romanci musí srdce zaplesat. Ani ve třetím dílu nebudete ochuzeni o vyhrocené zápletky, milostné eskapády, zákeřné intriky i vášnivou romantiku a vypadá to, že tenhle starý rod čekají ještě pořádně bouřlivé časy.

Příběh je vyprávěn er-formou a bedlivě sleduje dění kolem hlavních postav. Chvíli tak doprovázíte Sebastiana po Itálii, který se bohužel rozpomněl na staré časy, chvíli jdete ve stopách jeho syna Christiana, který má stále plnou hlavu své sestřenice Olivie a chvíli se snažíte společně se Sylvií zvládnout péči o děti a hrad, kterému chybí jeho Pán hor. Osud splétá své nitky a hraje s touto rodinou podivnou hru, ve které někdo přichází o život, někdo se zamiluje a kdosi se snaží vše překazit.

H. M. Körnerová jede ve své vytyčené trase a opět vám dokáže udělat radost svým rozvětveným vyprávěním, v kterém nechybí kus historie, kus romantiky a kus napětí. Ačkoliv se jedná o nenáročnou oddechovku, její styl psaní není vůbec strohý ani střídmý. Vypsanou rukou s dostatkem slovní zásoby se rozmáchá do široka a přináší celistvý obraz dobové společnosti, v jehož náruči se vám bude pohodlně hovět.

Příběh se odvíjí ve stejném duchu jako předchozí díly a setkáváte se i se stejnými postavami, ale dobrodružství, které jim autorka nachystala je samozřejmě jiné a posunuje děj do dalších životních etap. I v tomto dílu vstupují do osudů rodiny de Braie nové tváře, pomocí nichž autorka rozehrává další zápletkovou partii, kde nechybí intriky, závist ani žárlivost a znova pouští své hrdiny do smrtícího nebezpečí i vášnivých tenat lásky. Vše se pak odehrává na kvalitním historickém podkladě, který sice není nijak dopodrobna rozebrán, ale je plně dostačující pro čtenářův přehled o časovém údobí i pro potřeby historické romance.

S románem Pán hor III jsem byla opět spokojená. I když celá série jede stále ve stejném duchu, pokud se vám tahle rodina jednou dostane pod kůži a do srdce, už ji odtamtud nikdy nedostanete. Máte-li chuť na nenáročnou oddechovku, v které se proplétají spletité osudy starého šlechtického rodu a v kterém se pojmy jako láska, dobrodružství, komplikované vztahy či snad nekalé intriky skloňují ve všech pádech, směle se vrhněte do čtení této ságy, věřím, že vám bude chutnat.


Pán hor III. Pán hor III. Hana Marie Körnerová (p)

1834. Sebastian odjíždí do Itálie, aby našel schovanku Olivii a předal jí dědictví po Eugénii. Přestože Olivii odjakživa nesnášel, tíží ho svědomí, že jí zabil matku. Rodina očekává, že přiveze Olivii zpět na hrad, protože ji jeho... více


Komentáře (0)

Přidat komentář