Past na ďábla aneb Skvělé zakončení oblíbené série!

recenze

Past na ďábla (2023) 5 z 5 / bookbug_cz
Past na ďábla

Čtvrtý a zároveň poslední díl mé oblíbené série je tady! Těžko se mi bude loučit s odvážnou Audrey Rose a sarkasticky okouzlujícím Thomasem, ale co my víme, třeba si to autorka rozmyslí a ještě něco nám sepíše. Kerri Maniscalco je obecně velmi plodná autorka, takže se s ní určitě neloučím nadobro.

Past na ďábla se vrací k Jacku Rozparovači a je to opět jízda od první stránky. Audrey se s Thomasem dostává do New Yorku, kde řádí neznámý vrah, a indicie vedou k mrazivé teorii, že by snad mohlo jít opět o tohoto nechvalně známého sériového vraha. Ponurou atmosféru ale dost zjemňuje vztah mezi naší hlavní dvojicí, který míří do finále a na rozdíl od ostatních dílů série je tu mnohem víc „jejich momentů“. Zároveň ale Kerri nic nepřehání a kromě cukrbliků čtenář dostane i pár pořádně nechutných a zvrácených momentů. Naděje na šťastný konec završený jednou dojemnou, leč kýčovitou svatbou, ale hatí Thomasův otec, který sňatku nepřeje a lstí zosnuje zasnoubení svého syna s markýzovou dcerou. Zdá se, že situace nemá řešení, ale jak už to tak u těchto dvou bývá, když jim o něco opravdu jde, tak si zatím jdou - doslova přes mrtvoly.
Tento díl mi přišel jako jedno velké rozloučení a bylo to znát i na propojení s momenty prvního dílu, postavy Jacka Rozparovače a tragickým osudem hrdinčina bratra, který hodně zamíchal s neohroženou duší naší Audrey Rose.

Kerri dostala na neuvěřitelných 480 stran neskutečnou čtivou záležitost. Dotkne se samozřejmě i útrap tehdejší viktoriánské doby a její svěrací kazajky. Podíváte se na chicagskou Světovou výstavu, která měla za úkol světu ukázat, že město povstalo z popela velkého požáru, který v roce 1871 zničil značnou část Chicaga. Propojení romantické linky, děsivého vraždění, vyšetřování, pitev a historie – to je přesně to, co mě na této sérii neskutečně baví. I když té romantiky bylo tady už trooooošku hoooodně.

Past na ďábla Past na ďábla Kerri Maniscalco

Audrey Rose Wadsworthová připlouvá se svým partnerem Thomasem Cresswellem do Ameriky, dravé a křiklavé, tolik odlišné od malebných uliček Anglie. Vylodí se v New Yorku, odkud se po stopě záhadného vraha společně vydávají do Chicag... více

Komentáře (0)