Tato kniha, "Plochá, nikoli kulatá planeta" od Kelly Weillové, mě naprosto uchvátila. Její kvalitní psaní a důkladný výzkum jsou zjevné hned od prvních stránek. Autorka nás zavádí do počátků skupin spiklenců, kteří věřili v plochou Zemi před stovkami lety a pokračuje až do současnosti. Zvláštní pozornost věnuje tomu, jak se hnutí Ploché Země spojilo s jinými moderními konspiračními teoriemi nebo se k nim přidalo. Doporučila bych tuto knihu každému, kdo se zajímá o historii tohoto pohybu.
Autorka sama v plochou Zemi nevěří. Přesto však dokázala v knize představit toto hnutí s respektem a objektivitou. Výtečně vysvětluje historii konspiračního směru spojeného s plochou Zemí a uvádí nás do psychiky jeho stoupenců. Co však knize dodává jedinečnost, je lidské zobrazení obětí této konspirace. Pomáhá čtenáři najít empatii potřebnou k porozumění těmto lidem.
Informace, které jsem se dozvěděla, mě zcela pohltila. Kniha nabízí fascinující pohled na různé konspirační teorie šířící se po celém světě. Jak je možné, že v 21. století stále existují lidé, kteří věří věcem, které jsou v rozporu s pozorovatelnými fakty nebo představují jasnou a přítomnou hrozbu? To je otázka, kterou si člověk při čtení této knihy klade a která nám otevírá oči.
Celkově je tato kniha skvělým zdrojem pro pochopení historie pohybu Ploché Země a jeho stoupenců. Doporučuji ji všem, kteří mají zájem o konspirační teorie a chtějí lépe chápat lidskou psychiku za nimi. Kelly Weillová dokázala vytvořit dílo, které nás zaujme i poučí.
Děkuji nakladatelství ZONER Press za možnost seznámit se s touto knihou a poskytnutí výtisku k recenzi.
Plochá, nikoli kulatá planeta Kelly Weill
Konspirační teorie, plochozemci… Pokud chcete pochopit, jak se okrajové jevy staly naší novou normou, tuto knihu si nutně potřebujete přečíst. Od roku 2015 dochází k velkolepému rozmachu staletého bludu, že je Země plochá. Stále v... více