Pohled do nitra života a smrti

recenze

O smrti a životě (2022) 5 z 5 / actavis
O smrti a životě

Kniha „O smrti a životě“ představuje intelektuálně hluboký pohled na lidskou existenci, předložený prostřednictvím osobního příběhu renomovaného psychiatra Irvina Yaloma a jeho manželky Marylin. Zatímco Yalom věnoval svou kariéru studiu úzkosti a zármutku u pacientů, nyní se sám ocitá v prostředí těchto významných životních situací, kdy jeho manželka bojuje s rakovinou.

Tato kniha se vyznačuje hlubokou introspekcí a analytickým pohledem na otázky života a smrti. Autoři odkrývají nitro svých emocí a myšlenek v situacích, které jsou pro ně oba nejen osobní, ale i profesně významné. Jejich společný život, ozvláštňovaný láskou a podporou, se stává pozadím pro zápas s nevyhnutelností smrti.

Irvin Yalom po Marylinině odchodu detailně popisuje fázi vdovství a výzvy, které s sebou přináší. Jeho zkušenost přináší pohled na touhu po intimitě, která po odchodu partnerky zeslábla, a na proces adaptace k nové realitě.

Tímto se kniha stává významným přínosem pro všechny, kdo se zajímají o hlubší pochopení lidského psychického vývoje v situacích extrémního stresu a smutku. Doporučuji tuto knihu jako cenný zdroj poznání a inspirace pro všechny, kdo si kladejí otázky o významu života, smrti a lidského spojení.

Děkuji nakladatelství Portál za možnost seznámit se s touto knihou a poskytnutí výtisku k recenzi.


O smrti a životě O smrti a životě Irvin D. Yalom

Světoznámý psychiatr a autor Irvin Yalom věnoval svou kariéru práci s lidmi, kteří se potýkají s úzkostí a zármutkem. Sám ovšem úzkosti a zármutku začal čelit až ve chvíli, kdy jeho milovaná žena Marylin onemocněla rakovinou. V té... více


Komentáře (0)

Přidat komentář