Poslední tanec

recenze

Poslední tanec (2024) 3 z 5 / bookbug_cz
Poslední tanec

Za knihu děkuji @albatrosmedia v rámci #spoluprace
...
Léto skoro fuč a já si naordinovala samé milé, sluníčkové a oddychové čtivo. Na Poslední tanec jsem taky spoléhala, ale bohužel - za mě větší zklamání. Nejen, že příběh byl plný klišé a odhadla jsem naprosto vše, co mělo být nejspíš zvratem. Hlavní postavy mě po chvíli dost iritovaly, nezávisle na tom, co oba prožili a prožívají.

Gillian žije ve zlaté kleci, kterou ale svým způsobem miluje. I když už netančí, ke své vášni se vrací jako prozatimní ředitelka New York Music & Stage Academy. Je to rodinný podnik, takže se dalo pochopit, že když otec náhle onemocněl vážnou diagnózou, Gillian převzala vedení. Jenže s rekonstrukcí budovy a odhalením finančního podvodu se jí celé to řízení vymyká z rukou. I když se snaží, její věk prostě zvýrazňuje její nezkušenost.

Jaz je bezdomovec. Ano, je to tak. Bydlí v opuštěné budově a na základní potřeby si vydělává tím, že tančí na ulici. Občas si zajde na polévku do nějaké charity, drogy si drží dál od těla, ale nástrahám života na ulici se jen tak nevyhne. A pak potkává Gillian, která ho uvidí tančit a najednou má hlavu plnou holky, která se mu zdála až moc smutná na to, jaký šťastný život nejspíš žije. Upravený vzhled, značkové oblečení, držení těla...

Ti dva se začnou potkávat, sdílet svou vášeň k tanci, navzájem se utěšují. Ale mě to spíš teda štvalo. Neustále se tam řešilo jídlo, kdo za koho zaplatí, protože noooo, Jaz je prostě bez domova a peníze na jídlo úplně nemá. Gillian si ho několikrát vezme k sobě do bytu, stará se o něj. A i když Jaz neustále opakuje, že mu to je proti srdci, nic moc nedělá pro to, aby se to změnilo.

Nesedlo mi to. Bylo tam až příliš klišé a úplně jsem autorce nevěřila pasáže psané z pohledu Jaze. Jednoduchost tu přebila romantickou náladu a mé srdce zůstalo ledově klidné. Možná by to mělo větší náboj, kdyby se víc řešila škola jako taková a studenti v ní. Takže...dobrý, jakože za tři.


Poslední tanec Poslední tanec Nicole Böhm

Emotivní příběh o lásce a tanci z elektrizujícího New Yorku. Gillian vždy toužila po jediném: stát se tanečnicí. Nyní však zastupuje svého nemocného otce na pozici ředitelky proslulé New York Music & Stage Academy. Zdá se, že jej... více


Komentáře (0)

Přidat komentář