Toto nebyla ani klasická romantika ani erotika, není ani kdovíjak tlustá, ale její obsah si náležitě užijete. Já při čtení absolutně vypla. A jen se uculovala nad legráckami, které si navzájem oba hlavní hrdinové vyváděli.
Už od samého dětství si neberou servítky a jak Robert, tak Elizabeth dělají jeden druhému naschvály. Poté se několik let nevidí, z dětí vyrostou dospělí. Beth i Robert mají absolvovat společenské plesy v Londýně na seznámení se, aby si našli vhodného partnera.
Ani jeden však nechce do svazku manželského. Na jednom plese se potkají, aniž by se poznali, mají spolu aférku. Když zjistí navzájem o koho jde, začíná zase honička na kočku a myš. :) Samozřejmě , že jeden druhého nechtějí, ale běda, jak by měli mít jeden nebo druhý jiného partnera.
Elizabeth je na dceru hraběte pěkně od rány a v chytrosti si nic nezadá s Robertem. Jejich namlouvání nemá chybu. Líbila se mi i dřívější doba, protože nevěřím, že by dříve nebyli vášnivé vztahy. Erotické scény v knize jsou vkusně napsaný, žádný trapnosti nebo nemožné výrazy.
Kniha je čtivá, vtipná, na konci dojemná. Úplný epilog tam tedy za mě nemusel být, ale budiž.
Za knihu k recenzi v rámci #spoluprace moc děkuji @knihcentrum.cz
Pouta vášně R. L. Mathewson
Teprve když vás sváže ten pravý, poznáte skutečnou svobodu. Elizabeth je dcerou hraběte a ví, co se od ní čeká – poslušnost a dokonalost. V hloubi duše však touží po jediném: utéct sešněrovanému životu mezi aristokraty. Díky d... více