Prokleté královny

recenze

Prokleté královny (2024) 3 z 5 / bookbug_cz
Prokleté královny

Za knihu děkuji @albatrosmedia v rámci spolupráce.
...
Když jsem před nějakou dobou četla Korunní princezny, byla jsem fakt nadšená. Víte – tohle fantasy je oddechové, styl psaní vás provede příběhem jako nic, postavy nejsou vůbec hloupé, romantika v únosných mezích. Prokleté královny na ně navazují přímo a opět se drží stejného scénáře. Nicméně se po dočtení nemohu zbavit dojmu, že by jim slušelo tak o sto stránek méně. Je to pořádná bichle a držet se příběhu v pracovní dny, kdy se k němu vracíte jen večer na hodinku dvě, byl docela oříšek.
...
Rose a Wren společně nasedly na trůn a jejich prvním úkolem je utěšit rozpolcenou zemi. Ničemu nepomáhá fakt, že to jsou čarodějky a zrovna vůči nim mají obyvatelé království své výhrady. Hned ze začátku ale Wren království opouští, aby se vydala zachránit svou babičku, kterou z pomsty na konci prvního dílu unesl král Alarik. Tady mě trošku mrzelo, že se Rose nevydala za ní, ale dál pokračovala ve své naleštěné královské cestě plné úsměvů a pitomého mávání z kočáru. Její povrchnost mi lezla na nervy, to se přiznám. Nicméně chápu, že její postava je takto napsaná, a hlavně lidský charakter nezměníš ze dne na den. Rose byla vždy ta královsky zdrženlivější. Jejich cesty se tak na začátku rozchází a Wren zažívá peklo, když se dostane do království krále Alarika. Ten pro ni má velmi nebezpečný úkol, ale pokud chce dívka svou babičku zachránit, musí zatnout zuby a udělat takřka nemožné.
...
Celý příběh měl lehký nádech pohádky. Fantasy svět zde není nijak složitý a detailně promyšlený, ale vůbec to nevadilo. Přece jen tu autorky staví spíš na postavách. A ty teda měly vývoj! Alarik překvapil a upřímně i Tor a Wren. Neustále se něco dělo, bavily mě vtipné dialogy. Ale tu velmi pomalou romantiku bych už trošku oživila. Víme, že srdce obou sester patří mužům, ale kromě polibků v ústraní se vlastně nikam neposouvají. Snad už se to v třetím díle víc rozjede.


Prokleté královny Prokleté královny Catherine Doyle

Princezny Wren a Rose se chopily eanské koruny, ale ne všichni jsou nadšení z toho, že na trůn usedly čarodějky. Rozvážná Rose se vydává na cestu po Eaně s úmyslem přesvědčit pochybovače, podivně ji to ale táhne ke Království slun... více


Komentáře (0)

Přidat komentář