Když jsem si přečetla anotaci této knižní novinky, dost silně mi to připomnělo dobu, kdy jsem byla totálně zažraná do všech možných tanečních filmů, jako bylo třeba Lets dance. Snímky, ve kterých se řešily ty samé společenské otázky jako všude, bohatá holka x chudý kluk; bohatý kluk x chudá holka; život v gangu, život na uliciBavilo mě to, ale musím přiznat, že množství klišé v mém životě má už určenou hranici.
Hlavními hrdiny jsou Donna a Sebastian. Bohatá, ale dost křehká a samotářská Donna, už roky tvrdě dře jako baletka a kdo do tohoto světa aspoň trošku vidí, tak chápe, jak je to neskutečná dřina plná bolesti a odříkání. Donnu ale balet přestává bavit, a tak jako pojistku studuje fyzioterapii. Sebastian je jejím pravým opakem. Žije v pochybné čtvrti, se sourozenci, které často musí hlídat, neboť jejich matka je většinu času v práci, která je sice uživí, ale i tak si nemůžou koupit ani pitomé nové džíny. Natož pak hračky nebo rodinnou dovolenou. Žijí od výplaty k výplatě, v denním stresu a bez jistoty dobré budoucnosti. Přesto všechno se dá říci, že žijí plnohodnotnějším životem než bohatá Donna, kterou sice nemusí trápit peníze, ale nedostává se jí žádné mateřské lásky. Donna má taky snoubence, který spolupracuje s jejím otcem a naivně si myslí, že jakmile se vezmou, bude s ní trávit více času.
Příběh je plný scén, které ale nejsou nijak originální a při čtení jsem měla pocit, že už jsem to někde viděla či si o tom četla. Dialogy byly většinou dost jednoduché a naivní, a to jak spolu i hlavní hrdinové mluvily, se mi úplně nelíbilo. Možná už jsem na to prostě stará, ale mě ta naivita prostě nesedla. Zvraty a zápletky jsem odhadla a konec mě taky vůbec nepřekvapil. Celkově jsem bohužel opravdu zklamaná, do čtení jsem se musela prakticky nutit, což je něco, co byste dělat neměli! A to nikdy! Věřím ale, že si kniha najde své fanoušky. Protože každá kniha má svého čtenáře!
Propast mezi námi Tess M. Puffrová
Donna může mít všechno. Jediné, co za to její otec žádá, je, aby se věnovala baletu a chovala se vzorně na obchodních jednáních s jeho klienty. Jenže balet už jí nepřináší žádnou radost, jen bolest, a být blyštivou ozdobou večírků... více