Kierran a Camille, dvojice hlavních postav románu Prostopášník. Ani jeden z nich neměl snadné dětství a život se s nimi nemazlil. Teď je osud svedl dohromady. Jak se jejich vzpurné a temperamentní povahy poperou s dohodnutým manželstvím, nečekanou láskou a zrádnou nemocí?
Román Prostopášník se odehrává v Anglii ve společnosti aristokratů 19. století. Hlavními aktéry příběhu jsou baron Kierran Rothewell a mademaiselle Camille Marchandová.Baron Rothewell je muž s pochybnou pověstí. Mezi jeho oblíbené kratochvíle patří sklenka brandy a kvalitní doutník v pochybných podnicích plných hazardu a kurtizán. Je to velmi mrzutý a výbušný muž, který je rozhodnutý na svém životě nic neměnit. Osud pro něj však nachystal jinou cestu. Při jednom ze svých nočních tažení po hráčských doupatech se stane aktérem podivné sázky. Hrabě de Valigny vloží do hry svou dceru, krásnou a velmi temperamentní Camille. Tu noc se uzavřou dvě dohody.
První mezi pány Rothewellem a Valignym, druhá mezi Rothewellem a krásnou Camille. A přesto, že si baron Rothewell nikdy vlastní rodinu nepřál. Tu noc získá manželku a příslib dědice.
Vztah Kierrana a Camille je od začátku velmi složitý. Oba dva se řídí svou dohodou, že jejich manželství bude pouze formální. A i když k sobě cítí něco víc, Kierranovo neustálé noční flámování vztahu na pevnosti moc nepřidá. Camille touží po jediném. Získat vytoužené dítě a poté svobodu. Tak zněla dohoda. Ale je to opravdu to co oba chtějí? Možná, že k rozuzlení přispěje Kierranovi tajemství. Hned od prvního setkání s Rothewellem jsem si pokládala otázku proč je vlastně takový? Co se mu v minulosti stalo, že se z něj stal zahořklý buran? Autorka knihy mě však nenechala bez odpovědí. Postupně je odhalována Rothewellova minulost a vy máte možnost udělat si obrázek o tom jaký je baron vlastně člověk.
Liz Carlyle je autorkou milostných románů. Pro mě je Prostopášník první kniha této autorky, proto ji nemohu porovnat s ostatními knihami, ale rozhodně můžu říct, že mně se toto dílo líbilo.
Prostopášník je klasický ženský román. Rozhodně nepatří mezi složitou četbu. Jedná se o lehké oddechové čtení s jednoduchou zápletkou. Každopádně je to, ale velmi čtivý román, který má spád i napětí. Všem, kteří rádi čtou milostné romány Prostopášníka velmi doporučuji a těm, kteří preferují jiné žánry navrhuji tuto knihu jako odpočinkovou. I čtení chce občas změnu a Prostopášník nepatří mezi knihy, které byste v polovině odložili.
Prostopášník Liz Carlyle
Kieran, baron Rothewell, se vyhýbal pozlátku společenské smetánky. Preferoval nebezpečné kratochvíle ve společnosti kurtizán. Minulost mu přinesla jenom utrpení, proto se o nic a o nikoho nezajímá. Jak by ale mohl odolat sázce, kt... více