![Pád do tmy Pád do tmy](https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499299/bmid_pad-do-tmy-ZCu-499299.jpg?v=1658218679)
Pro mě nová detektivní série, ve které sledujeme práci soukromého vyšetřovatele jménem Nate Monroe a bývalé policejní vyšetřovatelky Madison Harperové. Kromě toho, že oba mají nějaká svá tajemství, spojuje je jedna věc - oba byli odsouzeni za zločin, který nespáchali.
Madison vyhledá Nateho, aby ji pomohl najít toho, kdo ji dostal do vězení. Hlavně je ale na mizině a nemá kde bydlet. Shodou náhod dostane Nate případ, v rámci kterého má najít 12letou Jenny. Ta se ztratila na letním táboře a jak to vypadá, není po ní ani stopy. Vydává se tedy do tábořiště a Madison bere s sebou.
Při vyšetřování Madison nezapře bývalou policistku. Naopak u Nateho je znát doba strávená ve vazbě, během které mu uteklo spoustu vymožeností a moderních záležitostí. Ti dva tedy mají rozdílné myšlení a postupy, co se týká vyšetřování a občas to drhne, ale na druhou stranu se doplňují. A také se v některých situacích chápou i díky jejich pobytu ve vězení, který se odráží v jejich chování - jsou nedůvěřiví a pořád v nich vězí touha po spravedlnosti a po odplatě, která je pro ně tak trochu hnacím motorem.
Autorka zvolila krátké kapitoly, které mi v tomto případě sedly. Vyprávění ubíhá ve svižném tempu a pořád je se na co těšit. Bavilo mě sledovat, kam se vyšetřování Nateho a Madison ubírá. A oba mi byli sympatičtí, i když každý je jiný a svůj. Čelí různým nástrahám, ale nevzdávají se a jedou dál.
Pád do tmy je moje první setkání s autorkou a touto dvojicí a rozhodně se co nevidět pustím do dalšího dílu. Ještě musím vyzdvihnout především poslední třetinu knihy, kdy děj knihy nabírá na obrátkách a otevírá se nám vyřešení případu
![Pád do tmy Pád do tmy](https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499299/pad-do-tmy-ZCu-499299.jpg?v=1658218679)
Začátek strhující detektivní série od bestsellerové autorky Detektiv Madison Harperová a soukromý vyšetřovatel Nate Monroe mají jedno společné – oba si odseděli tresty za zločiny, které nespáchali. Teď spojí síly, aby pátrali po... více
Komentáře (0)
Přidat komentář![hanka_reading hanka_reading](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
hanka_reading také napsala
![Poslední díl a příběh se uzavírá Poslední díl a příběh se uzavírá](https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/528619/sudetsky-dum-sudetsky-dum-iii-1959-1963.png?v=1733867546)
![Jaké je pracovat ve startupu? Jaké je pracovat ve startupu?](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/539637/hejt.jpg?v=1718095346)
![Další případ pro Madison je tady! Další případ pro Madison je tady!](https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/523868/prichut-zla-651fb246b96a4.jpg?v=1696576070)
![David Raker opět na scéně! David Raker opět na scéně!](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/537965/posledni-sbohem-663a04b1ea950.jpg?v=1715078321)
![Dvě časová období a jedna rodina Dvě časová období a jedna rodina](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/534704/dopisy-od-babicky-65fbeafae55cf.jpg?v=1711008506)