První setkání s autorkou, které se povedlo na jedničku!

recenze

Můj první tanec (2022) 4 z 5 / bookbug_cz
Můj první tanec

Moje úplně první setkání s Nicolou Yoon a dopadlo skvěle! Young adult romantické čtení s kapkou fantasy mě chytlo od první stránky, i když styl psaní trochu jednodušší, než na co jsem zvyklá. Sledujeme zde příběh mladičké Evie, která si prošla strastmi spojenými s rozvodem rodičů, který nebyl úplně jednoduchý a harmonický. Jak by taky mohl, když důvodem k rozpadu milující rodiny byla otcova nevěra. Zlomená srdce a zmařené naděje na šťastný rodinný život dívčino srdce uchopily křečovitě a těžce, až tak, že má v životě ohledně lásky jasno. Každá láska skončí tragédií.

Až jednou tato dívka nalezne knížku se vzkazem s prosbou o její navrácení do tanečního studia La Brea Dance. Poněkud zajímavá knížka v sobě skrývá mnohem víc, než jen vášnivá slova. Evie má pocit, že ji postihují halucinace. Když se totiž před jejíma očima některá dvojice políbí, ona okamžitě uvidí celý jejich příběh. Od prvotního seznámení, přes harmonické začátky až po bolestivý rozchod. Tato fantasy linka mě překvapila a dá se říci, že i potěšila. Každopádně jí tato vyobrazení moc nepomohla změnit názor na lásku a její tragické konce. Evie chce vrátit knihu jejímu majiteli, ale nakonec – řízením osudu – se do studia vrací na taneční lekce. A seznamuje se s tajemným X.

Miluju styl knížky, kdy jsou psány krátké kapitoly a je zde užita ich forma. Takže u této knihy jsem byla spokojená, jak je vystavěná, citově zabarvená a emočně napumpovaná. U jednotlivých scén jsem se usmívala, někdy se mi i sevřelo srdce. Zkrátka emoce pracovaly na plné obrátky, a tak to má být. Jako byste vzali vážná témata, fantasy a vášnivou lásku a hodili do mixéru.

Knížku jsem si mohla přečíst jako eknihu díky projektu humbook a jsem vděčná. Doufám, že bude vidět a najde spoustu dalších čtenářů, kteří ji budou milovat i nenávidět. Protože nic lepšího není.

Můj první tanec Můj první tanec Nicola Yoon

Láska má svůj vlastní rytmus. Od autorky hitu Slunce je také hvězda. Evie má v jednom jasno: každá láska skončí zlomeným srdcem. Jakmile se před ní dva lidé políbí, spatří celý jejich vztah od prvního setkání až po hořký rozchod.... více

Komentáře (0)