Recenze: "100 chyb při péči o lidi s demencí"

recenze

100 chyb při péči o lidi s demencí (2017) 5 z 5 / actavis
100 chyb při péči o lidi s demencí

Kniha "100 chyb při péči o lidi s demencí" od Jutty König a Claudie Zemlin je nesmírně užitečným zdrojem pro profesionální pečovatele pracující s pacienty trpícími demencí. Nabízí přehled nejčastějších chyb, které mohou nastat při péči, a poskytuje praktické rady, jak se jim vyhnout. Autorky knihy mají hluboké odborné znalosti a zkušenosti, což je zřejmé z každé kapitoly.

Jednou z největších předností této knihy je její jasná a srozumitelná struktura. Kniha je napsaná tak, aby byla přístupná nejen profesionálům v oboru, ale i pomocnému personálu. To z ní činí cenný nástroj pro každodenní praxi. Text je přímý a přesný, což usnadňuje rychlé vyhledání konkrétních informací a doporučení.

Přestože je kniha primárně určena profesionálním pečovatelům, rodinní příslušníci pečující o své blízké s demencí zde také najdou užitečné rady a podněty. Je důležité si uvědomit, že kniha se více zaměřuje na péči v institucionálním prostředí, což může být pro domácí pečovatele trochu odlišné. Je důležité, aby si pečovatelé uvědomili, že chybám se nelze vždy vyhnout a že je důležité se z nich poučit a ne je brát jako osobní selhání.

Celkově je "100 chyb při péči o lidi s demencí" cenným příspěvkem k literatuře o péči o lidi s demencí. Nabízí praktické rady a upozorňuje na běžné chyby, což může vést ke zlepšení kvality péče. Je to kniha, kterou by měli mít k dispozici všichni, kdo se věnují péči o osoby s demencí, ať už profesionálně nebo jako rodinní příslušníci.

Děkuji nakladatelství Portál za možnost seznámit se s touto knihou a poskytnutí výtisku k recenzi.


100 chyb při péči o lidi s demencí 100 chyb při péči o lidi s demencí Jutta König

Je důležité, aby se pečující o osoby s demencí starali tak, že se jejich klienti budou cítit dobře. To se však podaří pouze tehdy, budou-li pracovníci stále znovu zkoumat a zlepšovat svůj postoj, ošetřovatelské kompetence i odborn... více


Komentáře (0)

Přidat komentář