Recenze na knihu "Tíha viny"

recenze

Tíha viny (2024) 5 z 5 / actavis
Tíha viny

Kniha "Tíha viny" je dalším napínavým příběhem ze série o Sebastianu Bergmanovi a týmu policistů z oddělení Riksmord, napsaná dvojicí autorů Michaelem Hjorthem a Hansem Rosenfeldtem. Tento díl přináší čtenářům dramatický děj plný napětí, intrik a emocí.

Sebastian Bergman je složitá a fascinující postava. Jako psycholog se potýká s vlastními problémy, zejména se sexuální závislostí a traumaty ze ztráty dcery během tsunami. Tentokrát se příběh zaměřuje nejen na řešení jednotlivých případů, ale také na Sebastianovu osobní cestu za sebezlepšením.

Riksmord se ocitá v krizi po odhalení, že jeden z jejich klíčových členů, Billy Rosén, je sériový vrah. To vrhá stín na celý tým a vyvolává otázky ohledně jejich budoucnosti. Situaci navíc komplikují nové vraždy, které napodobují staré případy, na nichž Sebastian pracoval. Každá oběť má nějakou vazbu na Sebastiana, což naznačuje, že on sám je hlavním cílem.

Napětí se stupňuje, když vrah začíná kopírovat detaily z předchozích případů, které nikdy nebyly zveřejněny. Toto neustálé ohrožení a nejistota ohledně identity vraha a jeho motivů udržují čtenáře v napětí až do samého konce.

Kromě hlavního děje se kniha věnuje i vedlejším postavám, čímž přidává příběhu hloubku a bohatost. Například příběh parkovacího kontrolora Ewy, která se obává o svou dceru a její vztah s násilnickým partnerem, je příkladem toho, jak autoři umí vytvořit živé a autentické vedlejší postavy.

"Tíha viny" je vynikajícím pokračováním série, která si po celou dobu udržuje vysokou úroveň kvality a čtivosti. Tato kniha je nutností pro všechny fanoušky série a milovníky kvalitní detektivní literatury.

Děkuji nakladatelství Host za možnost seznámit se s touto knihou a poskytnutí výtisku k recenzi.


Tíha viny Tíha viny Hans Rosenfeldt (p)

Osmý případ policejního psychologa Sebastiana Bergmana. Vanja Lithnerová bojuje o záchranu svého oddělení, ovšem pověst kriminalistického týmu utrpěla poté, co byl jeden z nich odhalen coby sériový vrah. Než si v týmu znovu do... více


Komentáře (0)

Přidat komentář