Recenze na knihu "Všechno je v pohodě" od Cecilia Rabess

recenze

Všechno je v pohodě (2024) 5 z 5 / actavis
Všechno je v pohodě

"Všechno je v pohodě" od Cecilie Rabess je fascinující debut, který se dotýká mnoha aktuálních a důležitých témat jako jsou rasa, společenské třídy, mocenská dynamika, genderové role a privilegia. Příběh sleduje cestu mladé ženy, která se snaží najít sebe sama v oblasti kariéry, života a lásky, a nabízí hluboký pohled na komplexní problémy, které formují naši společnost.

Hlavní postavy Jess a Josh jsou z různých prostředí a jejich vztah je od začátku plný napětí a konfliktů. Přestože se jejich příběh začíná na vysoké škole, jejich skutečná cesta začíná, když oba začnou pracovat ve stejné firmě. Jejich vztah se rozvíjí a čtenáři jsou svědky toho, jak se z počátečního antagonismu rodí něco hlubšího. Autorka se nebojí ukázat jejich silné i slabé stránky – jsou to chytří lidé, kteří dělají hloupé chyby a nevědomky ubližují těm, které milují nejvíce.

Rabess mistrně zpracovává témata, která jsou často obtížná k diskusi, jako je politika, rasismus a sexismus. Její styl je přístupný a nutí čtenáře přemýšlet o vlastních předsudcích a chybách. Příběh Jess a Joshe je nejen romantický, ale také silně reflektuje současné společenské problémy, což ho činí velmi aktuálním a důležitým.

Kniha je skvělou volbou pro diskuse, protože otevírá prostor pro debaty o tom, jak naše osobní zkušenosti a perspektivy ovlivňují naše vztahy a pohled na svět. "Všechno je v pohodě" není příběh, kde je vše uzavřeno s hezkou mašlí; nabízí realistický pohled na to, jak složité a mnohdy bolestivé může být hledání společného porozumění.

"Všechno je v pohodě" je brilantní a odvaha autorky otevřeně řešit tak kontroverzní témata je obdivuhodná. Těším se na další díla od Cecilie Rabess a vřele tuto knihu doporučuji každému, kdo hledá inteligentní, emotivní a provokativní čtení.

Děkuji nakladatelství Host za možnost seznámit se s touto knihou a poskytnutí výtisku k recenzi.


Všechno je v pohodě Všechno je v pohodě Cecilia Rabess

Láska s odlišnými politickými názory. Píše se rok 2011, Afroameričanka Jess je v posledním ročníku jedné z univerzit Ivy League a dělá jedno lehkovážné rozhodnutí za druhým. Moc pije, vybírá si nevhodné partnery a bere za své ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář