Kdo by neznal Bridgertonovy, tu oslnivou sérii plnou tajemství, vášní a lesku londýnské smetánky? Díky Netflixu je tahle série téměř ikonická, ale knižní předlohy mají své kouzlo, které se těžko převádí na obrazovky. Po shlédnutí seriálu jsem sáhla po knize Nečekaná láska, protože mě zajímalo, jak se osud Francesky opravdu odvíjí na papíře. A jakmile jsem se začetla, bylo mi jasné, že v knize má její srdce Michael, nikoli Michaela, jak bylo naznačeno v seriálu.
Julia Quinn dokázala skvěle vylíčit nejen Francesčinu bolest a smíření se se ztrátou, ale i atmosféru té doby, kdy každý krok na veřejnosti mohl rozhodnout o společenském postavení. V příběhu se odráží těžkosti doby – nečekaná nemoc, kterou tehdejší společnost moc neznala a která byla stále obestřena tajemstvím a ani lékaři ji nechápali. Michaelova i Francesčina rozhodnutí nejsou pouze osobní, ale nesou i váhu společenských očekávání.
Kniha je jako procházka tanečním sálem, kdy každý pohled, každé gesto vyvolává napětí a otázky. Michael bojuje mezi rozumem a srdcem, a i když víme, jak to dopadne, cesta k rozuzlení je plná překvapení a jemné romantiky. Quinn vystihla éru plnou přetvářky i skutečné lásky, a přitom zachovala dobovou atmosféru.
Nečekaná láska Julia Quinn
Rok 1824. V životě každého se vyskytne nějaký přelom - okamžik tak úžasný, rychlý a beroucí dech, kdy člověk ví, že se jeho život navždy změnil. Pro Michaela Stirlinga, londýnského nechvalně proslulého hejska, ta chvíle nastala... více