Recenze Zlatá klec - Třpytivá

recenze

Třpytivá (2024) 3 z 5 / Literarniblud
Třpytivá

Druhý díl série Zlatá klec nás znovu vtahuje do oslnivého, ale nemilosrdného světa krále Midase. Tentokrát sledujeme hrdinku, zlatého ptáčka, v situaci, která ji donutila čelit vlastním slabostem i neznámým stránkám sebe sama. Generál čtvrtého křídla, charismatická bytost z rodu Fee, jí dává přezdívku „kanárek“ – název, který v sobě skrývá ironii, ale také příslib změny. A právě tato přezdívka i nové prostředí čtvrté armády ji podněcují, aby se postavila na vlastní nohy a objevila v sobě sílu, o níž dosud netušila.

S každou stránkou kanárek pomalu zjišťuje, kým skutečně je, a jedno dávné tajemství, které se vznášelo ve vzduchu už od konce prvního dílu, se postupně odhaluje. Chemie mezi ní a generálem Ripem je plná napětí a skrytých emocí. Což přináší do příběhu další vrstvu – jejich interakce jsou napínavé a vztah sám se stává záhadným i jiskřivým. A ten závěr? Překvapivý a temný, nutí čtenáře sáhnout po dalším dílu!

Tento druhý díl hodnotím třemi hvězdičky stejně jako první díl na čtyři to zatím nevidím, ale příběh se posouvá kupředu a přináší do něj novou dávku tajemství, napětí a jiskření.

Třpytivá Třpytivá Raven Kennedy

Za tajemství musí každý platit. I dívka ze zlata. Deset let jsem žila ve zlaté kleci v nejvyšším patře zlatého hradu krále Midase. Jedné noci se ale vše změnilo. Zajala mě armáda Čtvrtého království a nevím, zda z toho vyváznu... více

Komentáře (0)