Třpytivá přehled

Třpytivá
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/541051/bmid_trpytiva.jpg 4 75 75

Zlatá klec série

Za tajemství musí každý platit. I dívka ze zlata. Deset let jsem žila ve zlaté kleci v nejvyšším patře zlatého hradu krále Midase. Jedné noci se ale vše změnilo. Zajala mě armáda Čtvrtého království a nevím, zda z toho vyváznu se zdravou kůží. Připravují se na bitvu a mě chtějí použít jako rukojmí při vyjednávání, s jehož pomocí buď uhasí oheň, nebo zažehnou válku. Největší strach mám z velitele Ripa. Proslavil se brutalitou na bojištích a nepřekonatelnou krutostí. Znám však pravdu. Vím, co je zač. A teď jsem jeho zajatkyní. Sice jsem daleko od své klece, ale nejsem volná. Ani zdaleka ne. Ve hře králů jsem pouhým zlatým pěšákem.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Baronet

Glint, 2022

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Třpytivá. Přihlašte se a napište ho.

Books_by_Dee
12.11.2024 4 z 5

Ano, všichni to tvrdili, že další díl Třpytivá je lepší než Pozlacená, ale já jsem přesto ke knize přistupovala nedůvěřivě. Ale PANEBOŽE! Oni fakt všichni měli pravdu, protože tahle kniha se nedá s tou první absolutně srovnávat a prosím prosím, komu nesedl první díl – zkuste Třpytivou – protože Vás přesvědčí, že autorka opravdu umí a ten cliffhanger na konci! No panebože! Ještě, že třetí díl vychází už v prosinci. To mi zachránilo.
Mě opravdu první díl nesedl a hodnotila jsem ho průměrnou 3kou. Tenhle díl jde však více do hloubky, dozvídáme se více podrobnějších informací a Auren už není taková naivní blbka a začíná se projevovat její pravé já. A Rip věřím že dostane více prostoru ve třetím díle a to je prostě láska. To je takovej ten typickej sexy ochranitel, kterého ve fantasy knize prostě chceš. A vlastně bylo skvělé, že jsme potkaly i další postavy, které za mě byly skvělé.
A konec! To byl sakra cliffhanger – no neskutečný! Nebudu tvrdit, že mě to nenapadlo, ale to jak to autorka podala – WAU!

annora_cte
09.11.2024 4 z 5

Jsem moc ráda, že jsem dala na názory čtenářů, kteří mi tvrdili, že je druhý díl mnohém lepší než první. Protože měli pravdu.
Přestože má kniha přes 400 stran, na své poměry jsem ji přečetla rychle. Kniha mě bavila, četla se krásně a svižně.
Celý děj se z velké části odehrává v táboře vojáků, což jsem si zprvu říkala, že mě možná bavit nebude, ale opak byl pravdou. Moc se mi líbilo, jak autorka představila chod v táboře, jeho fungování a hlavně další postavy včetně kapitána Ripa, kterého oficiálně řadím na seznam mých knižních boyfriendů.
Mezi ním a Auren to parádně jiskřilo, těším se moc, co nabídne třetí díl.
Auren mi byla teď ještě víc sympatická, než v prvním díle. Doufala jsem, že dojde k prozření, což se nakonec i stalo díky pobytu v táboře a díky Ripovi.
Samotný závěr jsem asi mohla čekat, ale nestalo se tak. Spadla mi brada a byla jsem úplně hotová z toho, k jakému odhalení došlo! Hrozně moc se těším na třetí díl, protože to bude jízda.

Za poskytnutí knihy k recenzi v rámci #spoluprace děkuju @albatrosmedia

Zara22
07.11.2024 5 z 5

Auren. Úplně jí rozumím. Jejím pochybnostem, jejím smutkům i radostem, jejímu strachu i nenávisti. Rozumím i tomu, že se upnula na Midase, který jediný pro ni představoval bezpečí, který přišel, když to nejvíc potřebovala.
… A pak je tady Rip. Obrací její život vzhůru nohama, a Auren najednou neví, začne pochybovat, svět se ohne, a tu nejistotu cítím v každé myšlence, snad i na jazyku a chutná hořce… Auren už není tou dívkou, která samu sebe zavřela do klece…

Je to tak dobře napsaný, že knihu doslova hltám - každé slovo, větu a stránku.

10/10

Třpytivá, Druhá strana řeky a další knižní novinky (40. týden)

29.09.2024

Kniha Třpytivá v seznamech