Třpytivá přehled

Třpytivá
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/541051/bmid_trpytiva.jpg 4 181 181

Zlatá klec série

Za tajemství musí každý platit. I dívka ze zlata. Deset let jsem žila ve zlaté kleci v nejvyšším patře zlatého hradu krále Midase. Jedné noci se ale vše změnilo. Zajala mě armáda Čtvrtého království a nevím, zda z toho vyváznu se zdravou kůží. Připravují se na bitvu a mě chtějí použít jako rukojmí při vyjednávání, s jehož pomocí buď uhasí oheň, nebo zažehnou válku. Největší strach mám z velitele Ripa. Proslavil se brutalitou na bojištích a nepřekonatelnou krutostí. Znám však pravdu. Vím, co je zač. A teď jsem jeho zajatkyní. Sice jsem daleko od své klece, ale nejsem volná. Ani zdaleka ne. Ve hře králů jsem pouhým zlatým pěšákem.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Baronet

Glint, 2022

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Třpytivá. Přihlašte se a napište ho.

Nikidree
včera 3.5 z 5

Už jsem přišla na to, co mi na knize vadí. Přijde mi jako YA jen s peprnějšími prvky (scény a výrazy). Z čehož sice logicky vyplývá, že to YA není. Avšak chování i dialogy postav, obsáhlé popisy vnitřních monologů Auren, stejně jako slabší akce, stejně jako takový mdlejší děj ve mně prostě evokuje YA.

Ačkoliv mě zajímá, jak to celé bude, pořád čekám na nějaké wow. Na nějakou opravdu skvělou scénu, na nějaký hodně zajímavý popis, který nebude zkažen Aureninou emocionální jízdou.
A bohužel mě ani příliš nezaujal Rip. Má sice potenciál, ale potřebovala bych s ním víc interakcí, aby mi jeho zvídavé dotazy na Auren nepřišly tak zvláštní. Vím, o co mu šlo, ostatně on sám to zmíní. Jenže jak se na to ptá hned od začátku, tak v kombinaci s emocionálně vypjatou Auren jsem spíš trpěla, než abych si ty dialogy užívala.

Upřímně doufám, že v posledním díle dojde k nějakému pořádnému zvratu, rozuzlení (čehokoliv) a hlavně pořádného prozření hrdinky.

crazyslunicko
28.02.2025 5 z 5

Tak druhý díl je ještě lepší než první. Fakt masakr. Pozlacená je v táboře nepřítele s velitelem Ripem a všechno ji štve. Pořád ji někdo pokládá otázky a ona je pak vzteky bez sebe, protože se ji pomalu rozsvítí v hlavě.. a zjišťuje, že ne všechno co dělala ze zvyku se ji líbí a je v pořádku... Neustále se snaží s přátelit s ostatními klisnami, ale ty jsou na ni pořád naštvané, protože je králova největší favoritka a je ta jediná pozlacená. Holky vůbec netuší, která bije... Konec masakr.

pollyn
26.02.2025 2.5 z 5

Tak jo, jednička se nedala číst, všichni byli děsně nejsympatičtí a protivní. Mohla se klidně zkrouhnout jako prvních sto stran druhého dílu. Ten byl zajímavější, už víme jak a kdo přišel k moci, ale chybí tomu nějaká akce. Ty její nekonečné vnitřní monology mě doháněly k šílenství. Vývoj postavy a rozuzlení na konci je předvídatelné, ale tak nečekali jsme po jedničce žádné terno, což? :)

Třpytivá, Druhá strana řeky a další knižní novinky (40. týden)

29.09.2024

Kniha Třpytivá v seznamech