Pozlacená přehled
Raven Kennedy
Zlatá klec série
1. díl >
Zlatá klec je pořád jenom vězení. Erotická fantasy ze světa víl. Vše ze zlata. Zlaté podlahy, zlaté zdi, zlatý nábytek, zlaté oblečení. Ve Výšezvonu, hradu postaveném vysoko v zasněžených horách Šestého království, je ze zlata vše. I já. Auren. Král Midas mě zachránil. Odvedl mě z chatrče do svého hradu a slíbil, že mě bude navěky milovat. Jsem jeho drahocenná. Jeho favoritka. Žena, kterou svou mocí proměnil ve zlato, aby všem dokázal, že mu patřím. Aby dokázal svou sílu. Nabídl mi ochranu a já mu věnovala své srdce. Drží mě ve zlaté kleci, aby mě ochránil před monstry a nepřáteli… Nebo to aspoň tvrdí. Jenže vše, čemu jsem o Midasovi a jeho lásce věřila, byla lež. Když v království vypukne válka, král Midas uzavře dohodu, jejímž předmětem jsem já. A teď putuju mezi královstvími vstříc budoucnosti, které nerozumím… Svět zná jeho příběh. Je na čase, abyste si vyslechli ten můj.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pozlacená. Přihlašte se a napište ho.
Tak tohle dobrý nebylo. Celkově mi chybí vykreslení tohoto světa a vysvětlení vztahu Auren a Midase. Vše v knize je tak povrchové, že mě to ani nemohlo vtáhnout do tohoto světa. Na druhý díl mě kniha nenavnadila, ale hodnocení má slibnější než první díl, tak tomu dám šanci.
Zlatá klec (Pozlacená) – Raven Kennedy
O čem to je: Hlavní hrdinka Auren žije ve světě, kde je všechno kolem ní pozlacené – zdi, nábytek, dokonce i její kůže. Král Midas ji zachránil a udržuje ji v luxusní „zlaté kleci“ na svém hradu, kde ji chrání před okolním světem. Auren ho zpočátku bezvýhradně miluje, ale postupně začíná zpochybňovat vše, co si myslela o jeho lásce a o životě, který pro ni vybudoval. Příběh ji zavede k těžkým rozhodnutím a otázkám, zda může opravdu uniknout své „kleci“ a objevit svobodu.
Pocity a hodnocení: Tato kniha je temná, fascinující a neskutečně poutavá! Skvěle zachycuje téma vlastnictví a manipulace, které postupně odkrývá a rozkládá. Aurenin vnitřní boj je nádherně zpracovaný – je to příběh o hledání sebe sama a odvaze vystoupit ze zlatého světa, i když je plný přepychu. Doporučuji všem, kteří mají rádi fantasy s hlubšími psychologickými prvky.
Hodnocení: 4/5
50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2024)
02.09.2024
Pozlacená, Všemi smysly a další knižní novinky (30. týden)
21.07.2024
Kniha Pozlacená v seznamech
Zajímavé, ale absolutně zmatené. Je to o všem a o ničem. Navnadí na další díl, ale zároveň má člověk strach jestli to nebude horší. Auren je no, jak to jen říct, naivní hloupoučká a strašně nesympatická holka. Na začátku jsem měla strach, že to budou jen orgie se stopu fantasy. Tak ne, tady nic takového není. Což mi vůbec nevadí naopak mě vadí zbytečné vulgarity. Za mě zbytečné, protože tu ani nejsou nadávky, sprosťárny nic a pak najednou hups. Jako pěst na oko. No nic, jen můj dojem. Vím, že první díly nebývají nic moc, je to úvod do série, do nějakého světa fantasie, seznamování se s postavami, ale tady to fakt nebylo nic moc.