Recenzia
recenze
Tu som doma (2022) / knihomolka_BobaUž anotácia ma zaujala, takže na knihu som sa veľmi tešila.
Príslovia na začiatku každej kapitoly - veľmi pekné osvieženie knihy. Tešila som sa na ďalšie, pretože sa tam naozaj hodili. Autorka vyebrala dobre.
Síce mi prišlo, že dej ide rýchlym hopom, hlavne čo sa týka vzťahu hlavnej hrdinky a všetkých ich pocitov, napriek tomu sa mi kniha páčila.
Bavilo ma dozvedať sa informácie o jej strýkovi. Aj keď trochu sa mi nehodil font použitý v závete. K chlapovi by som si skôr predstavila nejaký menej ozdobný.
Kniha obsahuje pekné myšlienky, ale aj vtipné hlášky, čo pobavia. Navyše je tenká, takže sa veľmi rýchlo číta.
Obsahovala veľa emócií a postavy som si hneď obľúbila. Pár minút po dočítaní, som ešte stále cítila, nával emócií a nebola som schopná utriediť si myšlienky. Aj preto pridávam recenziu trochu neskôr. Chcela som si to "upratať", aby som na nič, čo som chcela spomenúť, nezabudla.
Pri posledných stranách mi naskakovali zimomriavky a bolo mi ľúto, že sa kniha skončila. Bolo mi ľúto aj za jednou postavou, ktorú som si obľúbila prakticky hneď.
Myslím, že tu by som si vedela predstaviť nejaké pokračovanie, ešte je tam toho dosť čo povedať. Zaujímal by ma aj nejaký pohľad jej mami, viac informácií o tom jej strýkovi a ich vzťahu.
Tu som doma Silvia Bystričanová
Čo určuje kto sme a čo budeme žiť? Temperamentnú Naďu Wernerovú privedie nečakané dedičstvo na miesto, kde stretáva svojráznych susedov, ktorí formujú jej talent, túžby aj schopnosť odpúšťať. V notárovi Elznerovi získava rodinu a... více