Barvy empatie

Zo začiatku ma kniha vôbec nezaujala. Najviac ma rušili tie predelenia po krátkych úsekoch textu. Po pár stranách ma však dej zaujal, pretože autorka píše naozaj pútavo.
Chvíľu mi trvalo, kým som si zvykla na meniace sa pohľady, pretože tých postáv tam bolo dosť a občas sa mi to poplietlo a musela som sa vrátiť.

Postupne som si však na to zvykla. Obľúbila som si aj niektoré postavy, iné sa mi dosť protivili, už len kvôli tomu, čo boli zač.

Záhada okolo brata hlavnej hrdinky sa mi veľmi páči. Je to dosť tajomné a myslím, že je tam ešte dosť na vysvetľovanie, ale keďže to bude trilógia, verím, že sa dozvieme postupne všetko, čo je dôležité.

Kniha naberá postupne na napätí, deje sa tam toho dosť, ale všetko so všetkým súvisí a pekne sa to prepletá. Najviac ma však zaujíma, čo bude vlastne s Andrejom a ako to celé dopadne, pretože ten koniec vo mne vyvolal dosť veľa otázok.

Príbeh sa čítal dobre, aj keď by som si cedela predstaviť plynulejšie prechádzanie z jedného pohľadu na druhý, prípadne dlhšie texty medzi jednotlivými časťami. Na zaujímavosti príbehu to však neuberá.

Veľmi sa teším na ďalšiu časť, som zvedavá, kam ešte povedie cesta hlavnej hrdinky.

Barvy empatie Barvy empatie Anina Perpello (p)

Nakolik se můžete obětovat pro druhé, aniž byste ztratili ze zřetele sebe? Kdyby poslechla své rozumnější Já, ušetřila by si spoustu potíží. Jenže se k tomu zvláštnímu dítěti nedokázala obrátit zády. A následné seznámení s jeho n... více

Komentáře (1)

Witchann
03.12.2024

Děkuju za recenzi! Konkrétní připomínky jsou to nejlepší, co může moje stále se učící pisatelské Já potkat. Díky moc i za ně! Všechny vezmu v potaz pro druhý díl. ^^´