Reparát z lásky

recenze

Reparát z lásky (2024) 4 z 5 / bookbug_cz
Reparát z lásky

Tak z téhle romanťárny mám i teď, pár dní po přečtení, fakt skvělý pocit. Hlavní hrdinka mě bavila pro svou bezprostřednost, lehkou zmatenost i trapásky, které se jí občas děly. To hlavní, co ta kniha měla a co mi bohužel chybí u většiny knížek, jsou normální, obyčejní hrdinové s obyčejnými problémy.

Máme tady fajn souseda, který nemá vzhled modela s pekáčem buchet. Obyčejný chlap, který vychovává malou holku, jak nejlíp dovede, i když mu to obrátilo vzhůru nohama celý jeho bezstarostný život. Persi je neskutečná sympaťanda s pár kily navíc, která si hledá své místo v životě. Jenže má neustále nad sebou povrchní matku, která se nebojí ji neustále poučovat o tom, co má kolik kalorií, nemá problém jí před všemi ostatními říct, že je tlustá a měla by konečně začít hubnout. A která vás pozve na oběd a objedná vám ještě předtím, než vy dorazíte. Takže jíte nějakou podivnou hmotu bez chuti, i když byste si klidně dali pizzu a smáli se na celý svět. Chování její matky mi přišlo naprosto příšerné a nad jejími představy o dokonalém životě jsem jen kroutila hlavou.

Takovou třešničkou bizárnosti je skutečnost, že se s ní její přítel rozejde skrz show v rádiu. Persi si napíše anti-předsevzetí a doufá, že svůj život nastartuje novým směrem. A především – začne vzdorovat své urputné matce. Což je asi to nejtěžší, protože k ní chová velkou úctu a jak už to tak u hodných holek bývá, snaží se zavděčit snad úplně všem.

Romantická linka mi přišla skvělá pro svou jednoduchost. Persi při jedné z toxických návštěv u své matky řekne, že už přítele má a je to její soused. Což samozřejmě není pravda, ale byl to jen další zoufalý pokus, jak umlčet brblající matku a mít chvíli klidu. A soused tu hru začne s ní hrát. Protože je prostě laskavý…žádný playboy, ale hodný a sympatický chlap, který rychle pochopí, že to Persi nemá doma vůbec jednoduché.

Jeden velký palec nahoru, přátelé. Tohle si zamilujete!


Reparát z lásky Reparát z lásky Sharon M. Peterson

„Jsi moc hodná holka, ale myslím, že už bychom se neměli vídat.“ Zpráva skončila a já ztuhla na zubařském křesle, když mi došlo, že jsem právě dostala kopačky živě v rádiu. Potřebovala jsem, aby se se mnou můj přítel rozešel tí... více


Komentáře (0)

Přidat komentář