Revolučné hypotézy
recenze
Za hranicí představivosti (2014) ztráta času / ĽudevitSprvu kniha začína akoby bola spísaná generátorom, vyberajúcim náhodné zaujímavosti o vesmíre zo stránok na facebooku, kedže prvú kapitolu autori len neustále omieľajú najviac známe informácie o vesmíre. To bol bod, kedy som mal ako takú nádej v objektívnosť. Ale kdeže.
Postupom času sa každá kapitola stáva horšou a horšou, ale aj vtipnejšou a vtipnejšou. Autori sa snažia vysvetliť kresťanstvo svojsky - prvé kapitoly píšu o vesmíre a zakomponujú do toho čísla tak, aby ste si vedeli predstaviť koľko veľa existuje hviezd, galaxií atď. Po principiálnej matematike nasledujú "argumenty" o tom, že vesmír nevznikol na základe prírodného zákona, či náhody, ale že za jeho prepracovaným dizajnom stojí inteligentný stvoriteľ. Pokiaľ by ste mali nejaké pochybnosti a pýtali sa samých seba: "To mi nejako nevychádza," tak neváhajte. Autori spochybnia vedu, pretože prečo by mali vysvetliť inteligentne pokladané hypotézy, keď môžu spochybňovať vedu?
Po tom, čo spisovatelia ospevovali vedu a kam sa až dostala, tak ju začnú spochybňovať "originálnymi" otázkami typu: "Prečo sme tu? Čo sa stane po smrti?" atď. A obvinia vedcov, že tieto otázky si oni nepokladajú a preto nastupuje kresťanstvo so svojimi hypotézami.
Vedci si otázky, spomínané vyššie, pokladajú, lenže problém s nimi je ten, že ich nemáme ako pozorovať. Nevieme, čo sa stane po smrti, pretože nie sme schopní pozorovať, merať alebo objektívne skúmať posmrtný život. A aj keby sme mali možnosť a veda by zistila, čo sa deje, tak mnoho ľudí by to určite zamietli, ako mnohé vedecké publikované štúdie(napr. už vyše 70 štúdií dokázali, že homosexualita je prirodzená a nemá negatívny vplyv na deti) kvôli ľudom, ako sú aj autori tejto úchvatnej literatúry, kvôli ľuďom, aplikujúc čisto nevedecký postup na vysvetlenie zložitých otázok - pýtame sa otázky, začnime si vymýšľať odpovede. Preto sa aj dozviete, že evolučná teória nevysvetluje všetko a pravou odpoveďou je kreacionizmus. Prečo? Neviem, ale nebojte sa, ako som tak čítal, tak to nevedia ani autori knihy, len tomu veria.
Za hranicí představivosti Jerry D. Thomas
Při pohledu do vesmíru pociťujeme úžas nad tím, jak je tento neuchopitelný prostor plný hvězd a mlhovin úchvatný. Stejně fascinující je zkoumat život na zemi, vzájemnou provázanost všech živých organismů a složité systémy v lidské... více