Rod nebes a dechu - opět něco fantastického!

recenze

Rod nebes a dechu (2022) 5 z 5 / bookbug_cz
Rod nebes a dechu

Sarah J. Maas je rozhodně královna. Stvořila neskutečně čtivé fantasy, které si zamiluje nejen young adult čtenář. Ve svých sériích vytváří naprosto úžasný a mnohdy i docela složitý fantasy svět, ve kterých žije nespočet příšer, monster, zvířat a víl. A já to miluju! Složitost světa ale zaručeně vyhrává právě Půlměsíční město. Jak u prvního, tak u tohoto druhého dílu mi trvalo asi sto stran, než jsem pochopila, jak a co tam funguje, kdo s kým bojuje a kdo koho má rád a zároveň nenávidí. A přesto jsem se do tohoto komplikovaného světa zamilovala.

Rod nebes a dechu má opět krásných 784 stran! Já se teda po přečtení prvního dílu poučila a příběh si cíleně dávkovala po malých kouscích, neboť to zklamání, že už po třech dnech mám přečteno a budu čekat další roky na pokračování, to mě málem zabilo.

Příběh plynule navazuje na vrchol prvního dílu a opět se zde setkáváme s Bryce a Huntem. Ti už jsou tentokrát na přátelské rovině, i když by oba chtěli samozřejmě něco víc, stanoví si dohodu, že na to hupnou až po šesti měsících. Zajímavá doložka – asi aby čtenář hned na začátku pochopil, že se happy endu v tomto směru jen tak nedočká. Jejich zdánlivou idylku (i když o tom se dá diskutovat – neboť reakce ostatních lidí na Bryce nejsou až tak přátelské, i po tom, co prakticky zachránila Crescent City), naruší podivné události kolem Říční královny a jejího rozkazu najít Emila – chlapce se zvláštními schopnostmi. A tak se opět rozpoutává peklo, ve kterém mají své hlavní místo různé konspirace, podivné dohody, intimní vztahy a uražená ega.

Do toho všeho se ještě do města vrací bývalí Sandrieliny triarii, což vůbec nepřispívá k Huntově životní idylce.

Nechci vám toho prozrazovat příliš, protože mnozí z vás ještě nestihli přečíst ani první díl, ale je to opět jízda. Za to vám ručím. Budete to zároveň milovat a nenávidět, budete se bát i bavit. Líbí se mi, jakým vývoj prochází vztah hlavní dvojice, a jakým směrem se vydaly i vedlejší postavy, které jsem milovala snad ještě více než Bryce a Hunta. Ruhn je prostě láska – navždy v mém srdci.


Rod nebes a dechu Rod nebes a dechu Sarah J. Maas

Bryce Quinlanová a Hunt Athalar se snaží vrátit do normálu - možná zachránili Crescent City, ale vzhledem k tomu, že se v jejich životech v poslední době odehrálo tolik otřesů, chtějí si hlavně odpočinout. Zpomalit. Zjistit, co je... více


Komentáře (0)

Přidat komentář