Rod plameňov a tieňa

recenze

Rod plameňov a tieňa (2024) 5 z 5 / michaelaXvGn
Rod plameňov a tieňa

Tak a mám prečítanú dlho očakávanú novinku, 3. diel série Mesta Luny, Rod plameňov a tieňa. Pocity po dočítaní sú neopísateľné, pretože cítim nevýslovnú hrdosť, šťastie a radosť z toho, čo postavy dokázali.

Začiatok bol opäť pomalší, ale druhá polovica knihy sa nedala zastaviť, keď sa dej raz rozbehol, skončil až na konci. Bryce a všetka jej moc, Hunt a jeho blesky, spolu sú nerozluční, nech sú kdekoľvek, vždy jeden druhého nájdu, tak to bolo a tak to aj bude, pretože s láskou je možné všetko.

Počas čítania som sa nevyhla slzám od smútku ale aj od radosti. Autorka vie aj v tých ťažkých chvíľach odľahčiť situáciu. Keď je čitateľ napätý ako struna, autorka vie jednou vetou odľahčiť dusnú atmosféru, ale zároveň neuberie na vážnosti situácie. Zvraty boli nečakané a bolo ich veľa, tak ako sa na hrubú knihu patrí.

Možno sa niekomu bude zdať koniec príliš krásny, no všetky postavy si to zaslúžia, ale o tom sa musíte predvečiť sami. Pre mňa to bolo dokonalé ukončenie série.

Rod plameňov a tieňa Rod plameňov a tieňa Sarah J. Maas

Bryce Quinlanová nečakala, že niekedy uvidí iný svet než Midgard, ale teraz, keď je v ňom, túži len po jednom: vrátiť sa domov. Všetko, čo miluje, je na Midgarde – jej rodina, priatelia, druh. Odkázaná sama na seba v cudzom svete ... více

Komentáře (0)