Romantická komedie s pořádnou dávkou erotiky

recenze

Na ledě (2024) 4 z 5 / veruptackova
Na ledě

Nejčtenější romantická komedie současnosti - to je celosvětový hit Na ledě. Já rozhodně nemám ve zvyku hltat jednu knihu tohoto žánru za druhou, ale v případě této mě rozhodně zaujaly celosvětové recenze. Když mi přišla readingcopy jako překvapení z knihkupectví Luxor, musela jsem zjisti, co na tom všichni mají!

Zápletka se může jevit jako taková ta kniha, kterou jste možná už četli. Anastasia je krasobruslařka, co od dětství dře, aby si splnila svůj sen a bruslila na olympiádě. Nathan je hvězdný kapitán univerzitního týmu, který se už brzy má zařadit mezi profesionální hokejisty. Nedorozumění zapříčiní, že by mohla být krasobruslařská kariéra Stassie v ohrožení a Nathan se s ní proto bude vídat čím dál častěji na ledě i mimo něj.

Prostředí, kde se kniha odehrává, pravděpodobně většině čtenářů blízké nebude. Jen těžko si umím představit, jak to chodí na takové prestižní univerzitě nebo jaký je dril vrcholových sportovců, proto jak věrně kniha tohle prostředí popisuje nedokážu posoudit. Navíc se tu prohodily obvyklé role. Hlavní hrdina je totiž naprosto dokonalý. A když říkám dokonalý, myslím opravdu se vším všudy. Naproti tomu Stassie je často bez nálady a protivná, že si budete říkat, jak je možné, že má vůbec nějaké přátele. Nebo taková skutečně není?

Na ledě působí dojmem několika knih v jednom. S postupující zápletkou tu najdete erotický román, vtipnou komedii i snovou romantiku. A právě erotika je to, co spouští ty vášnivé debaty okolo knihy. A já na rovinu přiznávám, že většina erotických románů, které jsem četla vedle téhle romantické komedie knihy vypadá jako čtení pro malé děti.

I přes veškerou nereálnost (anebo možná díky ní?) mě čtení opravdu chytlo. I když takhle absolutně není můj běžný žánr, takhle kombinace romantiky a erotiky mě opravdu bavila, proto budu rozhodně vyhlížet volné pokračování z Maple Hills, kterého bychom se měli dočkat už na podzim.

Na ledě Na ledě Hannah Grace

Anastasia Allenová má jasný cíl: dostat se do reprezentačního týmu USA. Od svých pěti let intenzivně trénuje a členství v bruslařském družstvu Maple Hills jí zajistilo plné vysokoškolské stipendium. Její rozvrh rozhodně není pro s... více

Komentáře (0)