Romantické opojení

recenze

Vůně šafránu (2024) 5 z 5 / Danka22
Vůně šafránu

Pro čtenáře Hany Marie Körnerové a Julia Quinn. Romantický příběh vypráví o lásce mezi obchodníkem Fabianem, chudou Karolínou a rozmazlenou Eliškou. Vlivem intrik Karolína skončí v klášteře a Eliška se provdá za Fabiena. Jenže nic není, jak se zdá, a Karolína ještě svoji úlohu rozhodně zahraje. Jakou? To se nechte překvapit.

Jak jsem již zmínila, je to velmi sladký, romantický a erotický román, který se odehrává na začátku 19. století. Takže čekejte historii, a to pěkně divokou. Navíc je to třetí díl ze série Třetí zahrada. V něčem mi připomíná, tak populární Bridgertonovi.
Karolína mi byla velmi sympatická. Je zamilovaná, rozhodně se jen tak nevzdá, a navíc i hodná. U její společnice Johany je zase zajímavé, jak šikovně autorka zakomponovala obrovskou touhu stát se lékařkou. Johana své štěstí také najde.
Zato Eliška je pravý opak – drzá, rozmazlená a toužící víc po penězích. Člověk by řekl, že ji to musí stačit, nestačí. Najde si milence (bratrance), jenže nakonec se stejně všechno provalí, a to v scéně, ve které většinou VŽDYCKY VŠECHNO PRASKNE!!!


Líbila se mi obálka knížky, ta mě vlastně hned zaujala. Jinak je velmi čtivý a poutavý. Má spád.


Román je hlavně o silných ženách, které se odmítají vzdát. Pořád hledají cestu. Je to milé, i přesto že je takových románů více než dost. Ale ruku na srdce – nemá snad ženský román takový být?
Je to ideální román na léto! Prostě si s ním někam sednout a číst a číst. Má jenom 369 stran, takže to zvládnete velmi rychle. Ještě jsem nečetla ostatní knížky od autorky, ale moc se na ně těším.
Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Foruna Libri


Vůně šafránu Vůně šafránu Sarah Parsley (p)

Mladá šlechtična Karolína soupeří se svou sestřenicí Eliškou o přízeň obchodníka Fabiena. Intriky ji ale nakonec o všechno připraví, Karolína skončí v klášteře a Fabien v nešťastném manželství s její sokyní. Po dvou letech se Karo... více


Komentáře (0)

Přidat komentář