ROZSUDEK SMRTI
Nakl. ARGO
Rok vydání 2024
288 stran
Mrtvý rozvodový právník.
O hlavu mu někdo rozbil láhev vína za 2000 liber.
Na zeď načmáral nic neříkající číslo.
Policie je opět v koncích.
Toto jsou vstupní data pro nový případ, kterým se bude zabývat soukromý vyšetřovatel Daniel Hawthorne se svým ne až tak úplně věrným a hlavně nadšeným Watsonem Anthonym.
Já se zase tak bavila! Jasně, vyšetřujeme sice vraždu/vraždy, ale všechno je tak nějak hezké a elegantní, že někdy čtenář až zapomene, že vlastně řešíme něco vážného, alespoň já to tak měla u obou dílů.
A také bych místy málem zapomněla, že přeci jenom je to fikce a nestalo se to. Za mě pan autor naprosto geniálně pracuje se čtenářovou fantazií a myslím si, že si s námi velice hezky hraje a úplně ho vidím, jak se při psaní poťouchle usmívá. Navíc používá spoustu reálných postav, odkazy na filmy, seriály, knihy, známé osobnosti, krásně proplétá fikci a skutečnost a čtenář se prostě musí bavit, protože to fakt nejde jinak. Pokud milujete klasické anglické detektivky, máte rádi suchý anglický humor a máte rádi v rámci tohoto žánru občas i něco netradičního, já z celého svého srdce knihy pana Andrewa Horowitze doporučuji.
Tony a Daniel jsou dvojka k pohledání. Daniel je starý morous, který si nechce nikoho připustit k tělu, Tony je jeho naprostý protipól. A asi právě proto to tak skvěle funguje. Doufám, že se brzo dočkáme dalšího dílu.
( ŘÍJEN 2024)
Rozsudek smrti Anthony Horowitz
Slavný rozvodový advokát celebrit je nalezen ve svém bytě mrtvý. Někdo mu rozbil hlavu láhví vína za 2 000 liber. Což vzhledem k faktu, že on sám byl abstinent, působí trochu podivně. Stejně jako trojciferné číslo, které vrah naps... více