Kamara - hrdá amazonka

Kamara je egypská dívka. Tedy aspoň na půl. Její matka pochází z kmene divokých žen, které neuznávají muže. Tyto ženy umí lovit a bojovat lépe než kterýkoliv muž na kterého si vzpomenete. Ano, lépe než ten, který vás teď v hlavě napadl. Její matka ale poznala muže, který se jí sice nevyrovnal v boji, ale rozhodně se jí vyrovnal v životě a nejspíš i v posteli. Jinak by neporodila tak půvabnou dceru.
Tak, jak byla Kamařina matka jiná od ostatních bojových žen, tak byla jiná i Kamara o proti egypťankám.
,,Tato egypťanka byla jiná než všechny, které jsem dosud poznal. Její jazyk se ptal, její oči žádaly, celé její tělo ke mě mluvilo a já neměl odpovědi na její otázky. ,, Tak přemýšlí Eneas. Muž, který dostal za úkol Kamaru znásilnit, aby mu porodila syna.
Nechci ale předbíhat. Její dobrodružství začalo když si měla vzít svého nejlepšího přítele a být mu manželkou. Její nespoutané srdce s tím ale nesouhlasilo. Hledalo dobrodružství a to také našlo. Zjistila tajemství, které zjistit neměla a tím se dostala do nesnází, po kterých tak toužila. Na cestě poznala mnoho přátel, kteří s ní sdíleli utrpení a někteří i umírali, ale i přes všechnu jejich snahu je jen Kamara mohla odvést k těm, o kterých slyšela jen v pohádkách na dobrou noc. Tomu ale předcházelo ještě mnoho nesnází, které mi zaplnili polovinu sešitu na čtenářský deník. Nestěžuju si. Ani nemůžu, protože při čtení jsem měla pocit, že to já utíkám vstříc svobodě. Asi bych se nezvládla tak ošemetně ohánět mečem či lukem jako Kamara, ale rozhodně ten pocit, že by to třeba možná i šlo, byl dostatečně uspokojiví a pro dlouhé večery vítaný.

Kamara - hrdá amazonka Kamara - hrdá amazonka Birgit Fiolka

Kamara, dcera Amazonky Seliny, odmítá vést život poslušné dívky a vdát se za přítele z mládí Horiho. Když je unesena a prodána do otroctví, rozhodne se vzít osud do vlastních rukou, využít své chytrosti i umění zacházet se zbraněm... více

Komentáře (0)