Šance na nový začátek?

recenze

Svátky v Kavárně nových začátků (2022) 3 z 5 / bookbug_cz
Svátky v Kavárně nových začátků

Každý z nás zažije v životě ten „jeden“ okamžik, který mu obrátí život vzhůru nohama nebo jen zkrátka ukáže tu správnou životní cestu. Tím jediným okamžikem může být tragická událost nebo naopak šťastný okamžik někoho jiného. Změnit náš může ta jediná osudová knížka nebo to jediné osudové slovo někoho blízkého.

Becca Fletcherová nebyla úplně dobrý člověk. Dá se říci, že svou pýchou a vlastní zatvrzelostí ubližovala nejen sama sobě, ale především i lidem ve svém okolí. Jedny Vánoce se ale rozhodne s tím něco udělat a vypraví se za svou sestrou Laurou do malého městečka Dorset. Ta zde našla po smrti svého milovaného manžela nový život – práci, přátele a hlavně i novou lásku. Becca není naivní, aby tohle všechno chtěla i pro sebe, ale rozhodne se, že začne malými krůčky a stráví Vánoce se svou rodinou.

Knížka je psána v ich-formě, ale bohužel mě nedokázala vtáhnout do děje tak, jak jsem doufala. Krásná obálka navozující magickou vánoční atmosféru je možná to jediné, co jsem si plně zamilovala. Z knížky je cítit obrovská bolest hlavní hrdinky, která na každé stránce rozebírá sebemenší detail svého „zpackaného“ života a nedostává se tak většího prostoru pro další postavy. Becca je člověk, který nesnášel Vánoce. Ale třeba to bude letos jinak a ona si užije každičké světýlko a baňku na vánočním stromečku nebo svařák ve společnosti své sestry, kterou tolik let jen trápila.

Neskutečně mě ale bavil surfař Sam. Vtipný, zdánlivě bezstarostný a neuvěřitelně milý muž. Setkáte se i s dalšími milými postavami tohoto příběhu – například s majitelkou kavárny Cherie Moonové, která by svou láskou dokázala omámit snad každého zákazníka. Dojme vás i příběh devadesátileté Edie, která celá desetiletí truchlí po svém mrtvém snoubenci.


Svátky v Kavárně nových začátků Svátky v Kavárně nových začátků Debbie Johnson

V Kavárně nových začátků, která stojí na vysokém útesu, si připadáte jako na konci světa. Podávají se zde lahodné čaje, skvělé chleby a originálně zdobené cupcaky. Turisty i místní tu čeká veselý smích, společnost a bezpečí. Jako ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář