Šarlatový závoj

recenze

Šarlatový závoj (2024) 4 z 5 / veronica955
Šarlatový závoj

Když jsem začala číst Šarlatový závoj, netušila jsem, co si myslet. Jedná se o duologii, která volně navazuje na předchozí trilogii od Shelby Mahurin Holubice a had. Já jsem kdysi četla první dva díly a ke třetímu jsem se nikdy nedostala. Je ale důležité říct, události na konci posledního dílu na sebe navazují, takže pokud jste sérii nečetli, počítejte se spoilery.
V knize sledujeme hlavní hrdinku Célii Tremblayovou, která se stala první chausserkou a šokovala tím tak celé království, včetně svého snoubence, který vládne chausserům železnou rukou, Jeana Luca. Célie se chce ve své nové roli osvědčit a pátrá po stopách vraha, ale namísto jeho odhalení se Célie dostane do doupěte upírů a přitáhne tak pozornost jejich krále…
Já vždycky říkám, že hlavním držákem knihy jsou zkrátka postavy. A tady to platilo dvojnásob. Nemůžete totiž napsat dobrou hate love romantiku, pokud do středu nepostavíte silné charaktery, které postupem času odhalujete svým čtenářům. Ne každý to umí. Ale Shelby Mahurin ano. Když Célie opovrhovala Odessou, Michalem a dalšími, opovrhovala jsem jimi taky. Ale v momentě, kdy Célie zažila přelomový bod a začala na všechny pohlížet úplně jinak, se i ve mně něco zlomilo, a najednou jsem na postavy, které jsem dvě stě stran zpátky nemohla ani vystát, pohlížela úplně novýma očima.
Co se týče čtivosti, od začátku se mi to docela táhlo, ale v momentě, kdy se Célie ocitla na upířím ostrově, to nabralo pořádné obrátky, a já se do knížky zcela ponořila. Trope jedna postel je z mého pohledu trochu ohraná, a proto velice oceňuji, že autorka přišla s něčím novým a zcela nečekaným – jednou rakví.
Chemie mezi Célií a Michalem fungovala od začátku, až do konce. To, co bych vytkla je zbytečně uspěchaný konec, který ve čtenáři zanechá spoustu otázek a domněnek, ale vlastně žádné odpovědi.
Sama za sebe můžu Šarlatový závoj doporučit, řekla bych, že mě to dokonce bavilo o trochu víc, než Holubice a had, a pokud jste fanoušci dobře napsaných romantasy, tak Šarlatový závoj je sázka na jistotu.
Za knihu děkuji @humbook @humbookblogeri v rámci #spoluprace


Šarlatový závoj Šarlatový závoj Shelby Mahurin

Temná upíří romance ze světa bestsellerové série Holubice a had. Célie byla vždycky hodná holka s úctou k pravidlům. Jenže pak porušila tradici a rozhodla se stát první chasseurkou – šokovala tak celé království i svého snoubence... více


Komentáře (0)

Přidat komentář