Božští rivalové

recenze

Božští rivalové (2024) 3 z 5 / veronica955
Božští rivalové

Božští rivalové byla kniha, kterou jsem vídala po celém zahraničním bookstagramu pěkně dlouho, takže když se mi naskytla příležitost a dostala se mi kniha do rukou, rovnou jsem se pustila do čtení. Na začátek je nutno říct, že já sem netušila, o čem má kniha být. Nečetla jsem anotaci, nic jsem o ní nevěděla. Jediné, co jsem znala, byla obálka knihy, takže jsem do toho vlastně šla tak trochu naslepo.
Nemůžu říct, že bych z ní byla nadšená. Možná jsem čekala trochu něco jiného, než jsem dostala, ale nenastalo u mě žádné velké bum.
Za mě to byla zkrátka taková fajn jednohubka, průměrná fantasy knížka, která neurazí, nenadchne. Příběh byl za mě trochu plochý. Jasně, šlo výhradně o hlavní postavy, které byly tahákem celého příběhu a ty byly bravurně napsané. Bez nich by to nefungovalo.
Stejně jako Iris, i Roman si prošel znamenitým vývojem, kdy přehodnotil veškeré hodnoty, které doposud zastával, tak trochu se postavil na vlastní nohy a stal se mnohem lepším člověkem, než jak jsem ho vnímala na začátku knihy. Iris byla vržena do kruté reality a pocitů samoty. Byla vhozena do vody, aniž by ji někdo naučil plavat, ale ona na to stejně sama přišla a vrátila se silnější. Jejich romantická linka nebyla uspěchaná. Miluju hate love romantiku, zastávám ale názor, že musí být dobře napsaná. A tady dobře napsaná byla. Tak moc se ti dva na začátku nesnášeli, že jsem si ani nebyla jistá, jestli opravdu mají nakonec skončit spolu, nebo se na scéně objeví ještě někdo jiný :D
Chemie mezi nimi fungovala od začátku a velké plus celé knížky je to, že autorka jejich romantickou linku neuspěchala, naopak se soustředila na postupný vývoj jejich vztahu, což bylo za mě velmi důležité, aby pak jejich celý vztah mohl fungovat a působit uvěřitelně.
Atmosféra knihy a Bohové mě nějak nechali chladnou. Kdybych měla knihu shrnout v jedné větě, tak bych o ní řekla : ,,Neurazí, ale ani nenadchne.“
Přestože všichni v zahraničí o ní hlásali chválu až do nebes, tak na mě působila jako průměrná kniha, kde velmi dobře funguje romantická linka.
Věřím, že mnozí z ní budou třeba stejně tak nadšení, jako v zahraničí, ale já se bohužel do této skupiny čtenářů řadit nemůžu a ani nehodlám.
Chystáte se na knihu?
Za poskytnutí reading copy za účelem recenze děkuji @humbookblogeri
3/5


Božští rivalové Božští rivalové Rebecca Ross

Po staletích spánku rozpoutali bohové další válku. Osmnáctiletá Iris chce udržet svou rodinu pohromadě, jenže její bratr je na frontě a ona s matkou živoří čím dál víc. Proto se Iris rozhodne získat povýšení v novinách, o nějž boj... více


Komentáře (0)

Přidat komentář