Božští rivalové přehled

Božští rivalové
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/541830/bmid_bozsti-rivalove.jpg 4 38 38

Po staletích spánku rozpoutali bohové další válku. Osmnáctiletá Iris chce udržet svou rodinu pohromadě, jenže její bratr je na frontě a ona s matkou živoří čím dál víc. Proto se Iris rozhodne získat povýšení v novinách, o nějž bojuje s odměřeným, ale pohledným kolegou Romanem. Aby zahnala své strachy, píše bratrovi dopisy na starém psacím stroji a zasouvá je pod dvířka, kde záhadně mizí... a končí u Romana, který má stejný magický psací stroj. Přetrvá jejich pouto i v hrůzách božské války o osud lidstva?... celý text

Toto vydání knihy ještě není v prodeji. Má být od 03.10.2024
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Bude vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Divine Rivals, 2023


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Božští rivalové. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (14)

Týna28
09.09.2024 4 z 5

Svět ve kterém zuří válka bohů, která se dostala i mezi lidi, kteří bojují ve jménu svého boha.
Mladá novinářka, která se po nečekané nehodě, která změní její život, vzdá vysněné práce v novinách a rozhodne se vyrazit na frontu, psát o válce, pomáhat těm, kteří to potřebují a mezitím vším doufá, že najde svého bratra.
Najde zde však něco nečekaného. Lásku.

Kniha se mi moc líbila, bylo to zase něco úplně jiného a nového.
Skvělé bylo dopisování mezi hlavními hrdiny, aniž by Iris věděla s kým si opravdu píše.

Když jsem četla první stránky, trochu jsem se obávala, že mě kniha nebude bavit.
Opak byl pravdou a kniha mě okamžitě vtáhla do děje a já ji vůbec nechtěla pustit z ruky.
Přečetla jsem ji za necelé dva dny a to se považuji za pomalého čtenáře, takže na mě velký úspěch.

Knihu rozhodně doporučuji.
Moc se těším na pokračování a doufám, že bude stejně povedené jako první díl.

Mona-Lisa
08.09.2024 3 z 5

Na to, že ji najdeš v YA regálu, překvapil mě tu výskyt hlubokých myšlenek. A i krásných slovních obratů, které byly všechno, jen ne tuctové.
Do půlky knihy jsem si soupeření dvou novinářů ve fikčním světě zasaženém válkou užívala.
Když YA zabrousí do bolavých míst, ztrát a smrti, hodnotím to vždy rezervovaně. Nejde to do hloubky, hned to odskočí k magii, dlouhým pohledům apod. Ale tady! Husinu jsem měla z některých pasáží a bála se, aby to vydrželo.
No…:D
Bohužel, za mě to sklouzlo na konci až moc do nekoncentrované slaďárny, ale jinak jako celek musím hodnotit silnými třemi hvězdami.
A ubrala bych dlouhých pohledů a opakujících se dopisů a přidala víc info o jejich světě ovládaným Bohy a rozpracovala vedlejší postavy. To je tam za mě odbyté šíleně.
TAKOVÝ potenciál to ze začátku mělo! Mrzí mě ten propad do harlekynek no.


knizni.taurus
06.09.2024 5 z 5

“Myslím, že brnění nosíme úplně všichni. Ti, kteří ho nemají, jsou podle mě blázni, kteří riskují, že je svět svými ostrými hranami bolestivě poraní, znovu a znovu.

Z A M I L O V A N Á. Jsem zamilovaná.

Moje nejočekávanější kniha a jsem hrozně ráda, že mě v ničem nezklamala. Doufám, že se do této krásky pustíte, protože jak říká Ron: budeš trpět, ale náramně si to užiješ.

Božští rivalové pro mě bylo kouzelné, dojemné, srdceryvné, něžné a nádherné dílo. Klobou dolů před překladem, protože překladatelka dokázala autorčina slova přenést do krásné podoby. I když to není kniha nabitá akci od začátku až do konce, ta skladba slov vás prostě uchvátí (já se teď těším i na originál) a navíc dostanete spoustu krásných myšlenek.

V knize najdete nádhernou romantickou linku. Hlavní protagonisty si zamilujete a budete vše prožívat s nimi. Je to láska v té nejčistší podobě a to mě vlastně na tom zaujalo ze všeho nejvíc. Každý dopis jsem očekávala stejně jako Iris a těšila se spolu s ní. Její i Romanova povaha mi sedla na 100 %. To jak se chovali, jak se rozhodovali, jak byli odvážní a chtěli žít naplno. Oba se někdy vyrovnávali s těžkým obdobím a jejich úvahy nad životem vás vzaly za srdce. Tak mladí a tak uvědomělí.

Navíc vás okouzlí i samotné prostředí, které je velmi originální s třešničkou na dortu ve formě fantasy prvku v zuřící válce. Válka nikdy nevěstí nic dobrého, ale líbilo se mi, že autorka dokázala do toho období vložit i radost. Protože ve válce je dvakrát tak důležité se umět radovat, aby to člověka nesemlelo.

A poslední bod: autorka tu atmosféru na vás přenese hned od první strany. Když se naši novinářští rivalové honí za článkem, jako byste je sledovali přímo z redakce, když se v příběhu ocitnete v blízkosti války, budete trnout hrůzou a když se stane něco hezkého, cítíte tu radost.

Nemůžu se dočkat pokračování, protože ten konec …

čteno v rámci #spolupráce s @humbook_blogeri - děkuji

všechny komentáře

Související novinky (1)

Závod s časem, Trnová královna a další knižní novinky (9. týden)

25.02.2024


Citáty z knihy (21)

Váš smútok nikdy úplne nezmizne, vždy bude s vami – tieň, ktorý si nesiete v duši – ale bude slabnúť, keď sa váš život rozjasní.


Smútok je dlhý, ťažký proces, najmä keď je hnaný pocitom viny.


Milujem slová, ktoré píšem, až kým si čoskoro neuvedomím, ako ich nenávidím, akoby som bola predurčená na to, aby som v sebe stále bojovala.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Božští rivalové v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených42x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených3x
v Knihotéce75x
v Chystám se číst126x
v Chci si koupit60x
v dalších seznamech2x