Šarlatový závoj

Od bitvy o Cesarine uplynulo několik měsíců, Célie Tremblay se stala první ženou v řadách chasseurů, své místo a respekt si ale musí náležitě vydobít. V očích všech je jen křehkou panenkou, okolo které se musí chodit po špičkách. Céliin snoubenec, Jean Luc si myslí, že není dost silná, aby se účastnila všech úloh jako ostatní lovci a tak před ní spoustu věcí tají. Například skutečnost, že se začala objevovat těla, vysátá až do poslední kapky krve.

Jak možná víte, upíři jsou mé guilty pleasure, ale abych byla upřímná, od knihy jsem neměla vysoká očekávání, už jen z toho důvodu, že poslední dva díly ze série Holubice a had pro mě byly spíš zklamáním. Nakonec jsem si návrat do Belterry moc užila, bylo skvělé setkat se všemi postavami za poněkud jiných podmínek.

V originální sérii mi Célie k srdci nepřirostla, ale tady jsem si ji zamilovala. Nese si v sobě spoustu traumat z minulosti, které musí překonat, aby se mohla znovu postavit a přijmout sama sebe. Její cestu jsem si opravdu užila a nemůžu se dočkat, jakým směrem se její vývoj posune v další knize. Postavu jejího snoubence, kapitána Jeana Luca jsem nemohla vystát už v předešlých knihách a tady se to jen zhoršilo, zajisté rychle pochopíte proč. A pak je tu náš “záporák, jeho Veličestvo Michal Vasiliev, zádumčivý a silně ochranitelský král upírů. On a jeho sestřenice Odessa byli mými oblíbenci od samého začátku.

Celkově byl příběh vyvážený, velmi čtivý, nechyběla ponurá atmosféra, skvělá zápletka ani spousta nečekaných zvratů. Nové postavy dostaly dostatek prostoru, třešničkou na dortu byla pomalá, nenásilná romantická linka, která do příběhu perfektně zapadla. Za mě jedno velké doporučení!

4*/5*

Na závěr bych ještě ráda upozornila, že kniha obsahuje velké množství spoilerů ze série Holubice a had.
~
Za poskytnutí recenzního výtisku v rámci spolupráce, moc děkuji Albatrosmedia :)

Šarlatový závoj Šarlatový závoj Shelby Mahurin

Temná upíří romance ze světa bestsellerové série Holubice a had. Célie byla vždycky hodná holka s úctou k pravidlům. Jenže pak porušila tradici a rozhodla se stát první chasseurkou – šokovala tak celé království i svého snoubence... více

Komentáře (0)