Setkání v soumraku

recenze

Setkání v soumraku (2020) 5 z 5 / Martina.K795
Setkání v soumraku

Ke knize Setkání v soumraku jsem se dostala víceméně omylem. Preferuji spíše zahraniční autory a zaručené bestsellery. O to víc jsem byla překvapená.

Tuto autorku jsem před tím neznala ani z doslechu, ale rozhodla se do ní vložit svou důvěru a nezklamala. Nerada bych prozrazovala něco víc z příběhu, abych vás zbytečně nepřipravila o zážitek.

Každopádně na počátku knihy se ocitáme ve starém opuštěném sídle, které hlavní hrdinka nově obývá a tam se dějí prapodivné věci. Nutno říct, že v této fázi knihy jsem se docela bála. Četla jsem ji převážně po večerech a nocích a to můj zážitek umocnilo. S postupem času se hlavní hrdinka dozvídá o zapovězené tragédii, která se na sídle odehrála a pouští se do nebezpečného pátrání, ve kterém riskuje vlastní život.

Kniha je velmi čtivá a napínavá. Rozhodně to není tuctovka. Nejsou v ní zbytečné epizody, které by děj úmyslně natahovaly. Osobně bych nějakou epizodku i uvítala.

Čím hlouběji se člověk dostává do příběhu, tím víc záhad vyvstává. Líbí se mi, že rozuzlení přichází pozvolna (ne jak tomu bývá u některých autorů, kde se celý příběh vyřeší na posledních třech stranách) a člověk do poslední chvíle netuší, jak to celé dopadne, i když v hlavě má několik teorií.

Já opravdu doporučuji všem (ale hlavně ženám), kteří si chtějí přečíst napínavý romantický příběh.


Setkání v soumraku Setkání v soumraku Renáta Navrátilová

Po rozchodu s nevěrným přítelem se Rebecca rozhodne začít nový život na anglickém venkově. Od prvního dne má pocit, že v pronajatém domě není sama. Je možné, aby byl ve starobylých zdech uvězněný duch bývalého majitele? Dívka se p... více


Komentáře (0)

Přidat komentář