Sexy dorty!

recenze

Sexy dorty (2021) 5 z 5 / Lea47
Sexy dorty

Krásná knížka pro všechny, kdo rádi pečou, zdobí anebo konzumují dorty. Autora Josefa Maršálka zná po odvysílání televizní pečící soutěže skoro celá republika. Své cukrářské schopnosti sbíral od mládí po světě a je mi sympatický hlavně jeho přístup k pečení. Dort je pro něj zážitek, harmonie pohledu a chuti. Měl by vás nejen nasytit, ale hlavně ve vás vyvolat tisíce otázek.

"Dort by neměl být tak krásný, tak dokonalý a tak nepřístupný, že by se ho člověk bál nakrojit."

Kromě obecných rad o pečení kniha obsahuje 27 receptů, precizně seřazených podle abecedy. Nečekejte pouze obligátní ingredience - postup - fotka. U každého dortu je totiž pasáž nazvaná sestavení, kde najdete návod na dokončení dortu, včetně popisu i dalších fotek.

Jednotlivé recepty jsou vždy označeny stupněm obtížnosti, časem na přípravu a počtem porcí. U názvu nechybí výslovnost, což vás může zachránit před nemilými faux pas, a krátký popisek o tom, kde se tento druh dortu používá, jak a proč. Třeba se dozvíte, že stavební dorty v Anglii mohou tvořit až 20% celkového rozpočtu svatby.

I kdybyste neměli chuť se do přípravy některého z dortů pustit, knížku s chutí prolistujete a pročtete. A navíc vám rozšíří obzory.


Sexy dorty Sexy dorty Josef Maršálek

Výjimečná vizuální podívaná a originální chutě ve smyslném provedení od mistra cukráře. Jestli v cukrařině existuje královská disciplína, pak jsou to dorty! A když se do jejich přípravy pustíme společně, upečeme nejedno uměleck... více


Komentáře (0)

Přidat komentář