Síla, zrada a odvaha v Půlnoční koruně

recenze

Půlnoční koruna (2016) 5 z 5 / zuzi.cte
Půlnoční koruna

Tato série se mi zatím opravdu moc líbí. Je to čtivé a napínavé a potřebuji číst dál. Ale co ten konec, to není dle mých představ, já to potřebuji jinak, tak snad se to vyvine tak jak chci v dalších dílech.

“Půlnoční koruna od Sarah J. Maasové je strhující pokračování série “Skleněný trůn, které čtenáře vtáhne hluboko do světa intrik, temných tajemství a osobních zkoušek hlavní hrdinky Celaeny Sardothien. Maasová brilantně rozvíjí příběh i postavy, přičemž zkoumá jejich motivace, loajalitu a vnitřní démony.

Kniha se soustředí na Celaenin návrat do královských služeb jako vražedkyně a na její osobní boj mezi věrností králi a vlastním svědomím. Maasová dokáže mistrně proplétat akci s emocionálními momenty, což vytváří napětí, které čtenáře udrží na krajíčku sedadla. Autorka také prohlubuje vztahy mezi postavami a dodává jim nové vrstvy a dynamiku.

Styl psaní je plynulý, napínavý a občas i lyrický, což příběhu dodává na intenzitě. Zvláštní uznání si zaslouží schopnost Maasové vykreslit svět plný magie a intrik tak realisticky, že si čtenář snadno představí každou scénu.

Jedinou slabinou může být občasná předvídatelnost určitých zvratů, ale Maasová to vyvažuje silnou charakterizací a emotivními momenty, které čtenáři nedovolí od knihy odtrhnout oči.

Celkově je “Půlnoční koruna skvělé pokračování, které staví na pevných základech první knihy a přináší temnější, dospělejší pohled na příběh, čímž připravuje půdu pro další epická dobrodružství.

Půlnoční koruna Půlnoční koruna Sarah J. Maas

Celaena se stala královou bojovnicí a má za úkol pro něj dělat tu nejšpinavější práci. Ovšem sama dobře ví, že král je mimořádně krutý a jeho chování ovládá tajemné zlo. Proto se snaží odhalit jeho tajemství, ale přitom mu nezavda... více

Komentáře (0)